NRK viste sponset program i «beste sendetid»

- Dette er ikke reklame.

UNDER INNSPILLING: Dag Erik Pedersen og «Kampen om tungtvannet»-skuespiller Torstein Bjørklund syklet ruta på Hardangervidda under sendinga. Krigshistoriker Øystein Haugan (t.v) var en av dem som ble intervjuet flere ganger. Her står de tre ved foran Gaustatoppen under innspilling.  Foto: NRK
UNDER INNSPILLING: Dag Erik Pedersen og «Kampen om tungtvannet»-skuespiller Torstein Bjørklund syklet ruta på Hardangervidda under sendinga. Krigshistoriker Øystein Haugan (t.v) var en av dem som ble intervjuet flere ganger. Her står de tre ved foran Gaustatoppen under innspilling. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I NRK-programmet «På hjul med Telemarksheltene» blir vi i beste sendetid tatt med på terrengsykkelrittet «Helterittet» gjennom Rjukans eventyrlige natur.

I den halvtimes lange sendinga sykler tidligere proffsyklist Dag Erik Pedersen det drøyt 100 kilometer lange terrengrittet med en av hovedrolleinnehaverne i den suksessfulle TV-serien «Kampen om tungvannet», Torstein Bjørklund. 

I løpet av sendinga blir flere deltakere, frivillige og andre personer langs løypa intervjuet om rittet og den historiske koblingen til tungtvannsaksjonen på Rjukan.

Ideen til programmet ble presentert til NRK av den profilerte programlederen Dag Erik Pedersens private selskap Rocksport. Pedersen er ikke fast ansatt i NRK.- Vi syntes dette hørtes morsomt ut, og det var en god oppfølging til vår satsing på vår populære Tungtvann-serie, sier eksternsjef i NRK, Petter Wallace.

- Ikke reklame Det meste av «På hjul med Telemarksheltene»-produksjonen ble ifølge Wallace betalt av ulike sponsorer, noe ble betalt av NRK. Programmet ble sendt lørdag kveld.

For å finansiere programmet har Rocksport fått med både kommunale og fylkeskommunale sponsorer. Dette ble akseptert av NRK da selve programmet var av redaksjonell interesse, poengterer Wallace.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.