NRK vraket «Tufte»

Takket nei til suksess-serien.

(Dagbladet.no): Nordisk film, som har produsert «Heia Tufte» for TVNorge, tilbød først serien til NRK, skriver Aftenposten.

Denne uka hadde serien i snitt 810 000 seere.

Presenterte skisse

- Den første ideen handlet om å samle et fotballag, med folk som overhodet ikke kunne spille fotball, for deretter å melde disse på i 8. divisjon. Sammen med en profilert trener skulle vi følge dette laget gjennom fotballserien. Vi tilbød dette til NRK, men de svarte aldri, sier administrerende direktør Stein Roger Bull i Nordisk Film til Aftenposten.

NRK bekrefter at de ikke tente på originalideen til Nordisk Film.

I dag angrer de.

- At vi takket nei, er en sannhet med litt modifikasjoner. Vi var i møte med Nordisk Film, hvor de kom med ideen om å samle sammen et fotballag, med folk som ikke kunne spille fotball, hvor vi så skulle følge dette laget gjennom en reality-serie. Vi valgte derimot å avslå fordi det ble for omfattende og dyrt, sier formatsjef Per Selstrøm til avisa.

Planlegger VM

«Heia Tufte»-ideen ble i stedet presentert for Nordisk Film i Danmark.

Der er andre sesong av «FC Zulu» allerede i gang på dansk TV2.

TVNorge er i full gang med å planlegge Tufte 2. Blant ideene som har vært luftet er å lage et nordisk mesterskap. I tillegg foreligger det planer om et eget nerde-VM, som Dagbladet tidligere har skrevet om.

Det er totalt 20 land som enten har kjøpt lisensen til programmet eller som har opsjon.

KJEMPESUKSESS: Men «Heia Tufte» kunne ha endt opp på NRK.