Skam på engelsk

NRK nekter å oversette «Skam» til engelsk. Får kjeft av utenlandske fans

Har startet underskriftskampanje for å overtale NRK til å gi suksesserien engelske tekster. 

TV-SUKSESS: Utenlandske fans håper å bli bedre kjent med «Skam»-karakterer som Isak (Tarjei Sandvik Moe) og Sana (Iman Meskini), og ber NRK om å gi serien engelske undertekster. Det ser ikke ut til å skje med det første. Foto: NRK
TV-SUKSESS: Utenlandske fans håper å bli bedre kjent med «Skam»-karakterer som Isak (Tarjei Sandvik Moe) og Sana (Iman Meskini), og ber NRK om å gi serien engelske undertekster. Det ser ikke ut til å skje med det første. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): At «Skam» slår an også i utlandet er gammelt nytt.

Både svenskene, danskene, finnene og islendingene har omfavnet det Julie Andem-skapte universet, noe som blant annet gjenspeiles i seriens kommentarfelt på nett.

Nå ser det ut til at «Skam»-feberen har krøpet utenfor Skandinavias grenser. På Youtube ligger flere klipp fra serien med alt fra engelske til nederlandske og portugisiske undertekster.

En egen underskriftskampanje på Change.org har også blitt satt i gang for å overbevise NRK om å gi serien engelske undertekster.

Kampanjen har så langt høstet over 1100 underskrifter, i tillegg til en rekke kommentarer fra utenlandske fans som håper på større språklig forståelse av «Skam».

Internasjonal følgerskare

Blant nasjonalitetene som har lagt igjen en kommentar hos underskriftskampanjen finner Dagbladet blant annet USA, New Zealand, Storbritannia, Frankrike, Nederland, Tyskland, Sveits, Polen, Litauen, Australia, Ungarn, Mexico, Russland og Italia.

Mexicanske Juan Perez skriver at serien har potensiale til å spre et viktig budskap til hele verden, mens amerikanske Lindsay Gallagher skriver at hun «ville elsket å forstå hva karakterene sier, istedenfor å måtte stole på andres oversettelser».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer