«Side om side»

NRK snur: Almaas er med i hele sesong fem av «Side om side»

Jon Almaas er med ut sesong 5, lyder kontrabeskjeden fra «Side om side»-produsenten.

MED I EN SESONG TIL: Jon Almaas skal spille Christian Kopperud i sesong fem av «Side om side», men etter det er slutt. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
MED I EN SESONG TIL: Jon Almaas skal spille Christian Kopperud i sesong fem av «Side om side», men etter det er slutt. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

(Dagbladet): - Det er ikke lenge siden Jon Almaas tok avgjørelsen om å begynne i TV Norge, så vi har nok ikke synkronisert oss skikkelig internt i NRK med hva som skjer videre med ham i serien, forteller «Side om side»-produsent Sigmund Falch til Dagbladet.

Han sikter til Dagbladets sak i fredag kveld hvor det kom fram at Almaas ikke er med i den kommende sesongen av NRK-suksessen. Lørdag formiddag kom det derimot en kontrabeskjed fra statskanalen: Almaas er med som Christian Kopperud i hele sesong fem.

- Raus løsning

- Ganske umiddelbart etter at Almaas tok valget om å slutte i NRK måtte neste sesong av «Side om side» avklares. Programdirektør i TV Norge, Eivind Landsverk, og Jon var heldigvis veldig konstruktive og rause slik at «skilsmissen» blir ryddig og fin, sier Falch.

Men etter at sesong fem er ferdig innspilt er det naturligvis over for Almaas' Kopperud-tolkning. Manuset til den kommende sesongen er mer eller mindre ferdigskrevet.

- Vi må selvfølgelig gjøre noen justeringer for siste episode av sesong fem. Kopperud kan ikke bare fade ut, han må ut med et smell, avslører Falch.

Kopperud er samlet

Skuespiller Charlotte Frogners karakter, Celine Kopperud, har vært midlertidig skrevet ut av serien, og er for øyeblikket «ute på reise». Frogner er tilbake på fulltud foran kamera i sesong fem.

- Hele familien Kopperud er samlet neste høst. Det er bare å glede seg, sier Falch, som legger til at det er trist at Jon Almaas forlater NRK.

- På sikt er det leit. Jon er en markant figur i serien, det er ikke bare å erstatte ham i en fei. Det er jeg, som mange av våre fans, lei meg for. Men vi klarte Blokhus, da klarer vi Almaas også, sier Falch.

Venter på manus

Det var underholdningsredaktør i NRK, Charlo Halvorsen, som i går bekreftet overfor Dagbladet at Almaas var ute av «Side om side».

- Jon blir med i neste sesong, men skal ut av serien på sikt. Hvordan avhenger av hva slags manus vi får på bordet om ikke lang tid. TV Norge har vært romslige på en måte som vi håper at seerne blir fornøyd med, sier Halvorsen til Dagbladet lørdag.