NRK:

NRKs «gamingvilla» rammet av lynnedslag

NRK opplyser overfor Dagbladet at «gamingvillaen» antakelig ble truffet av lynnedslag mandag.

«GAMINGVILLA»: Denne arkitekttegnede villaen ble kjøpt av NRK for 16 millioner med det formål å lage gaming-relatert innhold. Foto: Lars Eivind Bones.
«GAMINGVILLA»: Denne arkitekttegnede villaen ble kjøpt av NRK for 16 millioner med det formål å lage gaming-relatert innhold. Foto: Lars Eivind Bones. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NRKs «gamingvilla» har antakelig blitt truffet av lynet mandag kveld, opplyser prosjektleder Øyvind Helland til Dagbladet.

Ingen personer skal ha blitt skadet som følge av nedslaget, men et teknisk anlegg skal ha blitt satt ut av spill.

Som konsekvens skal NRK ha mistet alle mandagens opptak fra prøveprosjektet «LL35»:

- Vanligvis har vi opptak, men på grunn av et lynnedslag som slo ut det tekniske anlegget har vi dessverre ikke opptak fra gårsdagen, sier Helland til Dagbladet.

Dagbladet får opplyst at det i teorien skal være mulig å få ut backup av det tapte materialet, men at dette skal være en komplisert og krevende prosess.

Gamingvilla

Dagbladet har tidligere omtalt NRKs kjøp av den arkitekttegnede villaen på Ljan i Oslo, som skal ha hatt en prislapp på rundt 16 millioner kroner.

Huset skal brukes til gaminginnhold innspilt i et format sammenliknbart med «Big Brother». Opp mot 50 kameraer skal etter planen følge tre deltakere live 24 timer i døgnet.

- Så vidt jeg vet er det verdens første i sin sjanger, uttalte prosjektleder Øyvind Helland til Dagbladet den gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer