NRK:

NRKs «gamingvilla» rammet av lynnedslag

NRK opplyser overfor Dagbladet at «gamingvillaen» antakelig ble truffet av lynnedslag mandag.

«GAMINGVILLA»: Denne arkitekttegnede villaen ble kjøpt av NRK for 16 millioner med det formål å lage gaming-relatert innhold. Foto: Lars Eivind Bones.
«GAMINGVILLA»: Denne arkitekttegnede villaen ble kjøpt av NRK for 16 millioner med det formål å lage gaming-relatert innhold. Foto: Lars Eivind Bones. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NRKs «gamingvilla» har antakelig blitt truffet av lynet mandag kveld, opplyser prosjektleder Øyvind Helland til Dagbladet.

Ingen personer skal ha blitt skadet som følge av nedslaget, men et teknisk anlegg skal ha blitt satt ut av spill.

Som konsekvens skal NRK ha mistet alle mandagens opptak fra prøveprosjektet «LL35»:

- Vanligvis har vi opptak, men på grunn av et lynnedslag som slo ut det tekniske anlegget har vi dessverre ikke opptak fra gårsdagen, sier Helland til Dagbladet.

Dagbladet får opplyst at det i teorien skal være mulig å få ut backup av det tapte materialet, men at dette skal være en komplisert og krevende prosess.

Gamingvilla

Dagbladet har tidligere omtalt NRKs kjøp av den arkitekttegnede villaen på Ljan i Oslo, som skal ha hatt en prislapp på rundt 16 millioner kroner.

Huset skal brukes til gaminginnhold innspilt i et format sammenliknbart med «Big Brother». Opp mot 50 kameraer skal etter planen følge tre deltakere live 24 timer i døgnet.

GAMING-PREGET: Sånn så villaen NRK har kjøpt på Ljan ut da den fortsatt var under oppussing. Umiskjennelig preget av en stil man vil kjenne igjen i mye moderne spillkultur. Foto: Stian Joachim Olsen / NRK
GAMING-PREGET: Sånn så villaen NRK har kjøpt på Ljan ut da den fortsatt var under oppussing. Umiskjennelig preget av en stil man vil kjenne igjen i mye moderne spillkultur. Foto: Stian Joachim Olsen / NRK Vis mer

- Så vidt jeg vet er det verdens første i sin sjanger, uttalte prosjektleder Øyvind Helland til Dagbladet den gang.

Etter lynnedslaget får Dagbladet opplyst fra Helland at selv om satsingen er basert rundt spillkultur, såkalt gaming, så vil omfanget være bredt:

- Med «LL35» ønsker vi å vise hele gamerlivet, som handler om mye mer enn bare gaming for våre profiler og for publikum, sier Helland til Dagbladet.

SKANDALE: Esportmiljøet er i harnisk etter at en russisk stjernespiller hyllet den russiske invasjonen av Ukraina under en direktesendt proffturnering i det populære dataspillet Dota2. Video: AP / Youtube / Twitch. Reporter: Edward Stenlund Vis mer

Satser på Twitch

Produksjonen knyttet til NRKs «gamingvilla» går direktesendt på strømmetjenesten Twitch, som er svært populært for gamingrelatert innhold.

Satsingen, som fortsatt er i såkalt «beta», altså en testfase, skal etter planen testes ut på Twitch, og deretter skal innholdet publiseres i NRKs nettspiller.

For tiden er det e-sportsreporter Donya Jabari, realitykjendis Pierre Louis Olsson og TikToker Niclas Tonning som har inntatt «LL35», men etter planen skal det være en variert beboelse i villaen:

- I valget av profiler ønsket vi først og fremst unge voksne gamere og formidlere som kan respondere på seerne og deres interesse. Profilene kommer til å bli skiftet ut jevnlig gjennom prosjektets levetid, sier prosjektleder Øyvind Hellan.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer