NRKs kultursjef

Kultursjef i NRK, Synne Skouen (50), ville egentlig gå av før jul, men håpet at situasjonen ville bedre seg over nyttår. Det gjorde den ikke, og i går leverte Skouen sin oppsigelse.

Skouen går av etter bare 15 måneder som sjef for NRKs kulturavdeling.

- Man skal ikke gå fra jobben sin i affekt. Jeg bestemte meg for å tenke meg om, men siden da har det ikke skjedd noe som har gitt meg fornyet tro på at kulturen skal styrkes, sier Skouen til Dagbladet.

Legges ned

Skouen går av fordi hun ikke lenger vil stå ansvarlig for de prioriteringene som NRK-ledelsen har gjort i kulturavdelingen, hvor flere og flere programmmer blir lagt ned.

Både «Filmredaksjonen», «Spillerom» og «Kulturhelg» på NRK2 tas av plakaten, mens «Hovedscenen» delvis forsvinner.

- Uenig

- En sjef som ikke har støtte i ledelsen, må gå. Jeg er saklig uenig med ledelsen i at å nedlegge kulturtilbudet er veien å gå. NRK er lisensfinansiert, og har dermed forpliktelser. Alle vet at hvis man skal være størst, må man satse på nyheter, sport og underholdning, men poenget er jo at hvis man kutter der, kan publikum henvende seg til andre kanaler. Nå man kutter i kulturtilbudet, har publikum ikke noe alternativ, sier Skouen.

Skouen går formelt av 1. mars, men overlot allerede i går roret til redaksjonsleder Arvid Esperø.

- Nå skal jeg komponere igjen, og så skal jeg bli en aktiv kulturopplever, sier Synne Skouen.

TAKKER FOR SEG: Synne Skouen har jobbet i NRK i til sammen åtte år, men nå har hun fått nok. - Jeg føler ikke at jeg forlater et synkende skip, jeg tror det er bra å få inn en ny kost nå, sier Skouen.