- NRKs moral svikter

Direktør Leif Agnar Ellevset i Trygg Trafikk er overrasket over at NRK viser så dårlig vurderingsevne at de lot «Nytt på nytt» vitse om Anne-Kat.s fyllekjøring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

skrev i går om opptakene til «Nytt på nytt», der Anne-Kat. Hærland fortalte at hun «dreit seg ut» da hun fyllekjørte. Dagbladet snakket med Ellevset og andre som er opptatt av trafikksikkerhet etter at «Nytt på nytt» gikk på lufta i går kveld.

- Jeg synes dette er en bunntrist sak. Min reaksjon er at timingen er dårlig. I ett øyeblikk går NRKs ledelse ut og sier at Anne-Kat.s fyllekjøring er en privatsak, og ingenting for NRK. I neste øyeblikk er det innholdet i et av de viktigste programmene. Moralen til NRK svikter. Anne-Kat. har vært rakrygget nok til å legge seg flat, men jeg er overrasket over at NRK viser så dårlig vurderingsevne, sier Ellevset.

- Jeg er skuffet over at de legger for dagen slike holdninger. Fyllekjøring er et alvorlig problem vi sliter med. Anne-Kat er mer rakrygget enn NRK, sier han.

- Passe stupid

Direktør Egil Otter i NAF reagerer også på vitsingen.

- Det blir for enkelt av Anne-Kat. å si at hun «dreit seg ut». Starten hennes, det første forsvaret, framsto som et hjelpeløst halmstrå. For dem som ser på som har opplevd konsekvensene av fyllekjøring, må det ha framstått som passe stupid. For de unge eplekjekke framsto det som noe morsomt og tøft. Vi må ikke glemme at det er alkohol involvert i nesten halvparten av alle dødsulykker i Norge, sier Otter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer