Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

NRKs nye moromenn

Stein Johan Grieg Halvorsen og Erlend Klarholm Nilsen har kledd seg ut og filmet hverandre i ti år. Det er nødt til å bli tv-show på NRK1 av denslags.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- FREDRIK SKAVLAN RINGTE også. Han syntes programmet var veldig, veldig morsomt. Stein Johan Grieg Halvorsen, eller Steinjo som han kalles, og barndomsvennen Erlend Klarholm Nilsen var strålende fornøyde etter premieren på «Slå på ring», NRK1s nye humorsatsning.

Med bustete og litt tunge hoder etter premierefesten forrige torsdag, er barndomsvennene fra Majorstua likevel klare for å snakke om sitt hjertebarn av et underholdningsprogram.

Seks torsdager fram til jul skal Steinjo og Erlends kompromissløse og vanvittige konsept «Slå på ring» trekke folk til moderkanalen. 240 000 mennesker så premieren, og Fredrik Skavlan var altså en av dem.

<> Navn: Stein Johan Grieg halvorsen
Alder: 25
Sivil status: kjæreste
Bor: Homansbyen
Kjører: scooterNavn: Erlend Klarholm Nilsen
Alder: 23
Sivil status: samboer
Bor: Bygdøy Allé
Kjører: scooter

- Bård Tufte Johansen stakk innom kontoret en dag. Han ba oss stå på og ikke stole på andre enn oss selv. Sånt er jo utrolig hyggelig, forteller Steinjo og Erlend.

Begge to skryter hemningsløst av NRK. Særlig er de imponerte over at kanalen gir de unge en sjanse, og at de tør å satse på ting andre ikke ville gjort.

Men hva er det egentlig NRK har satset på?

«Slå på ring» er så kaotisk og utradisjonelt at det beste er å begynne med begynnelsen.

Steinjo og Erlend vokste opp i den samme gården på Majorstua. Begge to begynte på musikklinja til Manglerud videregående skole, og begge to begynte å jobbe på Imerslund Musikk. Erteris med musikkdilla, altså.

Men hemmeligheten bak «Slå på ring» finner man også ved å skru tida tilbake til den dagen da den tretten år gamle Steinjo fikk et videokamera.

Siden har de filmet hver uke; på rommet til Steinjo, i bakgården, på sykkel og i farta. Musikkinteressen og de høyst personlige video-opptakene har nå altså blitt til et underholdningsprogram på NRK1. - Vi satt ofte hjemme og så på MTV. Kanskje ble det litt for mye MTV, sier Steinjo.

- Dere var nerder, altså?

- Ja, vi har sittet hjemme og laget musikk eller filmet ting i stedet for å dra på byen og sjekke damer, sier Erlend.

- Hvem har inspirert dere?

- Vi har ingen klare inspirasjonskilder. Det måtte i så fall være Michael Jacksons videoer. Eller «Lick it up» med Kiss. Den har vi vel sett 3000 ganger, men vi ler like hysterisk hver gang, forteller Steinjo.

BÅDE STEINJO OG Erlend spiller instrumenter selv. Steinjo var så flink på keyboard at han kom inn på Paul McCartneys talentskole i Liverpool. Erlend ble i Oslo og spilte gitar og sang i bandet Craven.

- Vi elsker å lage musikk og å være kreative. Det finnes ingen grenser for hva vi kan gjøre innenfor musikkvideo-sjangeren, sier Erlend.

- Og det er viktig for oss å jobbe skikkelig med musikken. Selv om vi synger en tullelåt skal det høres bra ut, legger Steinjo til.

Den innbitte tv-seer har allerede sett «Slå på ring» i ungdomsprogrammet «Trigger». Programleder Thomas Numme kom plutselig en dag over en pilot som ingen hadde vist noen interesse for, og kort fortalt digga Numme de parodiske musikkvideoene, de meningsløse småfilmene og de filmatiserte skolestilene så hardt at han tok med «Slå på ring» som fast innslag fra program én.

Det førte til at underholdningsavdelingen i sommer tok kontakt og ba om en smakebit. I august kom klarsignalet fra underholdningsavdelingen: Lag seks halvtimer med «Slå på ring»! Da fikk Steinjo og Erlend dårlig tid.

- Vi har satt ny fartsrekord i å lage et halvtimes program, sier Steinjo.

- Det er utrolig artig at vi kan sende dette på NRK, sier Erlend. - Ja, da vi dreiv og filma tenkte vi liksom ikke at «Dette kan bli et halvtimes show halv elleve på NRK».

- Er dere redde for at NRK-systemet skal ødelegge noe av magien?

- Nei, NRKs innblanding har kun gjort programmene bedre. Vi styrer fortsatt alt selv og har full frihet til å leke, forteller Steinjo.

- Men det var jo litt uvant plutselig å sitte på et eget kontor med pc og telefon, innrømmer Erlend.

MÅLGRUPPA FOR «Slå på ring» er i følge barndomsvennene folk mellom 20 og 40 år. Etter premieren forrige torsdag ble Steinjo oppringt av vilt fremmede mennesker som ville skryte. En tekstmelding fra en ukjent avsender sa kort og godt: «Dere er gale!». E

rlend har sikkert også fått den samme responsen, men hans telefon falt ned bak veggen på baderommet for noen uker siden.

- Blir «Slå på ring» et kultfenomen?

- Det tør jeg ikke si noe om. Vi er opptatt av å holde på vår egen greie, men samtidig må vi fornye oss. Dette konseptet holder ikke i all evighet, sier Steinjo.

- Drømmen er å få muligheten til utvikle et nytt konsept. Da trenger vi mer tid, forteller Erlend.

- Vi håper på forlenget kontrakt med NRK, men uansett kommer vi til å fortsette som før, legger han til.

- Vi kunne gjerne reist rundt med et live show av «Slå på ring». Da ville det blitt fullt kjør med kostymeskift, storskjerm og band, sier Steinjo.

- Og gule drinker og grønn spaghetti, sier Erlend.

- Dere som er i showbiz: Hva synes dere om Kristopher Scahu?

- Han har gjort noe smart og nytt. Jeg humra godt av «Forfall». Det er gøy at det kommer noe helt nytt på tv, sier Steinjo.

- Jeg har nesten ikke hatt tid til å se på tv, jeg, innrømmer Erlend. VG mente dagen etter premieren at gutta har mot, men at «Slå på ring» var en ganske så sær affære. Det var greit for Steinjo og Erlend.

- Kritikken i VG var som ventet. Vi sikter oss inn mot unge folk, og anmelderen i VG har tydeligvis ikke catchet det vi synes er gøy, sier Steinjo.

- Hva synes dere er gøy?

- Det som er kjernen i programmet. Vennskapet og gamle opptak, sier Erlend.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!