Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

NRKs nye stordrama får kritikk for så dårlig lyd at selv britene må tekste

- Vi har ikke oppdaget noen tekniske feil på lyden, sier innkjøpsansvarlig Trine Fossan i NRK.

NY SERIE: Hovedrollene i NRKs nye stordrama er Pierre Bezukhov spilt av Paul Dano, Natasha Rostov portrettert av Lily James og Prince Andrei spilt av James Norton. Foto: Mitch Jenkins / BBC
NY SERIE: Hovedrollene i NRKs nye stordrama er Pierre Bezukhov spilt av Paul Dano, Natasha Rostov portrettert av Lily James og Prince Andrei spilt av James Norton. Foto: Mitch Jenkins / BBC Vis mer

(Dagbladet): I fjor fikk den norske TV-serien «Mammon» kritikk for dårlig lyd, og at det var vanskelig å høre hva skuespillerne sa.

I den nye sesongen skal lyden ha blitt forbedret, og nå er alle episodene tekstet, opplyser NRK.

Britene krever engelsk tekst Nå viser det seg at NRKs nye britiske TV-serie, «Krig og fred», sliter med det samme.

Første episode i den nye serien ble sendt på BBC på søndag, og mens serien har fått gode kritikker i The Telegraph, The Times og The Guardian, ble en rekke seere skuffet over utydelig dialog.

Hele 6,7 millioner fulgte premieren, men det britiske publikummet reagerer sterkt på at skuespillerne mumlet seg gjennom flere viktige scener, skriver flere engelske medier.

Flere briter, som til vanlig skyr teksting og derfor holder seg unna utenlandske filmer, har gått til det skrittet at de må slå på teksting av programmet, skriver blant annet Daily Mail.

Skuespiller Tom Bovington er blant de mange som klager på at kollegaene i serien ikke klarer å uttale ordene riktig, skriver avisa Mirror.

- Ikke oppdaget tekniske feil Innkjøpsansvarlig for dramaserier i NRK, Trine Fossan er den som har tatt beslutningen om å kjøpe inn «Krig og fred».

Hun har ikke sett en sendeklar versjon av serien, men sier at det ikke var noe galt med lyden da hun så første episode.

KOSTYMEDRAMA: Lily James hadde rollen som Lady Rose MacClare i periodedramaet «Downton Abbey». Nå er hun aktuell som Natasha i  «Krig og fred» (bildet). Foto: Laurie Sparham / BBC
KOSTYMEDRAMA: Lily James hadde rollen som Lady Rose MacClare i periodedramaet «Downton Abbey». Nå er hun aktuell som Natasha i «Krig og fred» (bildet). Foto: Laurie Sparham / BBC Vis mer

- Vi pleier å oppdage hvis det er noen tekniske feil på det vi får, og det er ikke oppdaget noen tekniske feil på lyden i «Krig og fred». Våre teknikere gjør grundig sjekk av det sendematerialet vi får, og vi ber om nytt hvis det er noe feil på det.

Fossan har ikke sett hva den engelske pressen skriver om serien, men tror uansett ikke at det vil bli den samme reaksjonen i Norge, i og med at serien er på et annet språk enn norsk og dermed vil bli tekstet uansett.

- Jeg er spent på å høre reaksjonene, sier hun.

Fossan forteller at «Krig og fred» er en storsatsing fra BBC.

- Det er en fantastisk flott serie. Den har veldig høy produksjonsverdi, og er meget underholdende.

Incest og trekantdrama Den nye dramaserien er basert på boka «Krig og fred» av den russiske forfatteren Leo Tolstoj (1828-1910).

Manusforfatter og produsent Andrew Davies, kjent for blant annet «House of Cards» og «Bridget Jones' dagbok», har laget en nyversjon av serien.

Forholdet mellom romanens femme fatale, Helene Kuragin, og hennes bror Anatole, vies større plass i serien enn i den opprinnelige historien, skriver NRK.

STRAM KAR: James Norton i rollen som Prince Andrei. Foto:  Robert Viglasky / BBC
STRAM KAR: James Norton i rollen som Prince Andrei. Foto: Robert Viglasky / BBC Vis mer

Allerede i første episode skal de to havne sammen i senga, hvor hun åpenbart nyter noe han gjør med henne utenfor kameralinsa.

- De har ikke sex, de er i en seng sammen. Hun har ikke så mye klær på, men det har hun sjelden, så det er ikke noe nytt, sier skuespiller Tuppence Middleton til NRK.

Første episode av «Krig og fred» sendes på NRK 1 i kveld.

Serien skal også sendes i Australia, Sverige, Danmark, Estland, Hellas, Litauen, Belgia, Nederland, Luxemburg og Israel.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media