NRKs sex-opplæring for barn vekker oppsikt i utlandet

- Hadde ikke blitt godtatt i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hun har fått tilnavnet «den nye Trond Viggo Torgersen», programleder i det populærvitenskapelige NRK-programmet «Newton» Line Jansrud (29).

I en programserie over åtte episoder har hun vist og forklart barn og unge hvordan kroppen fungerer. Ved hjelp av en kvinnelig og en mannlig modell har hun blant annet vist hvordan en jentetiss og en guttetiss er, og sitt siste «Newton»-program planlegger hun å vise sin egen fødsel på TV.

Det har vekket oppsikt.

I april ble det kjent at en video fra programmet som handlet om vaginaen ble slettet da redaksjonen la den ut på Facebook.

Det ble rett og slett for mye nakenhet for det sosiale mediet.

Nå har programserien også nådd utlandet.

- Ville ikke blitt godtatt Blant annet har nettstedet rt.com publisert en artikkel om serien, under tittelen: «- Start forsiktig, og fortsett raskere - Norge viser sex-utdanningsprogram for åtte-åringer».

«I episoden om penisen holder Jansrud en penis mens hun snakker om kjønnshår og forhud, før hun undersøker en sædprøve», skriver nettstedet i artikkelen. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.