NRKs sexopplæring sensurert av YouTube

- Derfor lager vi video om pikk og sæd og mens og pupp, sier NRK Newtons programleder i en ny «Youtube-vennlig» video.

SENSUERS: Youtube har sensurert tre episoder av NRK-programmet «Kroppen» på videodelingstjenesten. Slik svarer redaksjonen. Video: NRK Newton Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Nok en gang har YouTube sensurert oss, og ikke bare litt. Hele tre videoer fra «Kroppen»-serien har de sensurert, sier programleder Lydia Gieselmann i en video postet på NRK Newton sin YouTube-konto.

Det melder også nettavisa Medier24 tirsdag.

«Dette vil ikke YouTube at du skal se» er navnet på videoposten, som inneholder en forklaring på hvorfor NRK mener det ikke er riktig å sensurere programmet, og ei lenke som leder rett til NRK TV hvor serien kan ses usensurert i sin helhet.

- Mange av retningslinjene til YouTube er der for å passe på brukerne. Dette gjelder også for seksuelt innhold, men det kan slå feil som i vårt tilfelle. Vi driver med læring, og ikke seksuelt eller pornografisk innhold, fortsetter Gieselmann.

«Kroppen» er en NRK-serie som handler om kropp og seksualkunnskap. NRK setter selv ni års aldersgrense på programserien, som ledes av Lydia Giesenmann og Stian Sandø.

- Ikke seksualisert

- I «Kroppen» viser vi bilder av både pupper og kjønnsorganer, men det er ikke seksualisert på noen måte. Dette handler om kroppen og nysgjerrighet på egen seksualitet. Det er i det hele tatt relevant seksualundervisning for 12-åringer, sier Ida Kvissel til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer