NRKs suksesstrio

NRKs Ivar Dyrhaug, Fredrik Skavlan og Dan Børge Akerø er klare til kamp - mot TV2. NRK-trioen har skaffet kanalen rekordseertall siden nyttår, men denne helga kommer også TV2 på banen.

Ivar Dyrhaug

Programleder i «Beat for beat» Personlig skattbar inntekt 1999: 886500 kr Seertall 2001: 1183000 og 1116000

- Seertallene til nå er helt utrolige, men det skulle også bare mangle. NRK har investert penger, tid og markedsføring for våre program. Da må vi også kunne levere gode seertall, mener Ivar Dyrhaug, som hadde en TV-drøm etter å ha sett den svenske utgaven av «Beat for beat» på TV:

Han ville lage en norsk versjon.

- Jeg likte programmet veldig godt. Men nå har vi hatt mange programmer og det er viktig å ikke bare gjenta suksessen, men forbedre den. Vi må overgå det vi tidligere har laget.

- Som å kreve nytt studio?

- Det er feiloppfattet. Jeg krevde ikke nytt studio, men teamet rundt programmet foreslo forbedringer - som blant annet endringer i studioutseendet.

- Er det et problem for NRK at de må hente sine helgeprogramledere utenfra?

- Nei, det er viktig med utskiftninger.

- Det er jo de samme som går igjen?

- Folk husker heldigvis dårlig. Men det har vært utskiftninger og vi blir fort glemt.

Fredrik Skavlan

Programleder i «Først & sist» Personlig skattbar inntekt 1999: 171000 kr Seertall 2001: 1132000 og 1049000

- De eventyrlige tallene skyldes at NRK har laget en tv-kveld som ikke frister til å zappe over til andre kanaler og programmer, mener Skavlan.

Med sitt renspikkede talkshow har han fått det meste av det etablerte Kjendis-Norge til å stille opp hos ham.

- Du er snill mot gjestene dine?

- Jeg er ikke redd for å spørre om det jeg vil ha svar på. Målet er ikke at folk skal komme i forsvarsposisjon, men at de slapper av, sier Fredrik Skavlan.

- Mens Marit Åslein er frekkere i stilen?

- Jeg synes ikke hun er frekk, jeg, sier Skavlan.

- Hvordan går det når TV2 kommer med helgesatsingen sin?

- Vi har foreløpig hatt tilnærmet monopol. Nå er den tida over, og seertallene synker for oss. Det er jeg ganske sikker på.

Dan Børge Akerø

Programleder i «Den store klassefesten» Personlig skattbar inntekt 1999: 499300 kr Seertall 2001: 1341000 og 1417000

- Dette har gått over all forventning. Vi håpet selvsagt på gode tall, og alt lå til rette for at vi skulle lykkes. Men det var ingen selvfølge, man skal ha litt flaks også, sier Dan Børge Akerø, som mener klassefestene er bedre enn i fjor.

- Det er et strå kvassere enn sist, men man skal være litt varsom med å tukle for mye med et populært konsept.

- Er det lett å få kjendiser til å stille opp med klassen sin?

- Forunderlig lett. Det var det både første gangen og nå under oppfølgingen. Det er vel blitt litt lettere, ettersom konseptet er kjent. Det er noen som har foreslått seg selv også.

- Når får vi se kong Harald og hans skoleklasse?

- Ham har vi ikke spurt, sier en forkjølet Dan Børge, som har lagt ei travel uke bak seg. Først feiret han sin 50-årsdag tre dager til ende. Deretter var det innspilling av en ny runde klassefest onsdag kveld. Nå ligger han utslått i senga - med feber og rennende nese. Og venter spent på morgendagens seertall.