NRKs tall om omskjæring er tvilsomme

«Interessant innlegg. Men dessverre - tviler på om vi kommer til å få noen mer nyansert debatt om omskjæring av den grunn. Dette innlegget strider nemlig med en av de aller mest inngrodde forestillinger hos oss nordmenn – at vi står kulturelt og sivilisasjonsmessig milevis foran f.eks. afrikanerne, og at somalierne bedriver barbariske skikker og oppfører seg som villmenn.

Maeglin

«Jeg vil bare understreke at de miljøene som praktiserer skadelige tradisjoner som blant annet «omskjæring og tvangsekteskap» må ansvarligjøres for å ta oppgjør med disse gamle praksiser!

Bashe Musse «Makan til svada. Hva er denne undersøkelsen verdt? Ingenting!!Vil man vite hvor mange jenter i Norge som er omskåret så finnes det bare en mulig måte å finne dette ut på: undersøk jentene. Hvorfor i alle dager skal dette være så vanskelig?Intervju med omskjærere, hva er det verdt, de kan jo fortelle hva som helst, og ingen kontrollerer opplysningene.

Katrine «Takk. Empiri er bra. Men som det blir bemerket her så vil disse funnene ikke nå fram som kunnskap som senere blir referert. Det passer ikke helt inn. Passer ikke helt inn i mytifisering av mennesker fra andre kulturer. De skal nå helst spise spebarn for at vi skal bli fornøyd.