NS-avkom i norske aviser

Direktør ved Hjemmefrontmuseet, Arnfinn Moland, mener det i norske avisredaksjoner sitter slektninger av NS-sympatisører som gjør det lettere å trykke «usannheter» om krigen. Norske redaktører kaller det en forsøpling av den offentlige debatten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Reint vås

Forfatter og journalist Egil Ulateig er en av de Arnfinn Moland mener har fått hjelp til å publisere usannheter om krigen av gammel nazislekt i norske avisredaksjoner.

- Dette er reint vås. At jeg skulle ha fått hjelp av naziavkom i avisredaksjoner for å få oppmerksomhet, er en helt uhyrlig påstand. Da jeg ga ut min bok om likvideringer foretatt av Hjemmefronten, kom jeg jo knapt til orde i avisene. Der var det folk som Arnfinn Moland og Jens Chr. Hauge som rådde grunnen, sier Egil Ulateig.

- Var alle avisene like?

- Nei, i Dagbladet fikk jeg fair behandling, men i Aftenposten ble jeg regelrett forfulgt. Hvis Moland mener jeg fikk hjelp av NS-avkom, bør han navngi de han snakker om. Hvem i Dagbladet skulle det ha vært? Dette er jo er fornærmelse mot avisas ledelse og journalister.

Ulateig reagerer også på at Moland kaller ham og andre for «historierevisjonister».

- Når det gjelder krigshistorie er revisjonisme brukt om folk som unnskylder Hitler, fornekter jødeforfølgelsen, bagatelliserer holocaust og nazistenes overgrep. Verken jeg, Hans Fredrik Dahl eller Kjell Fjørtoft har noensinne gjort dette. Det er bare å lese det vi har skrevet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer