LEDER

NTNU trenger en skole i ytringsfrihet

Dagbladet mener: NTNU bør lære studentene å ta til motmæle - ikke strategier for å få folk til å holde tett.

REKTOR: Gunnar Bovim ved NTNU må finne andre måter å håndtere slike konflikter på. Foto: NTB Scanpix
REKTOR: Gunnar Bovim ved NTNU må finne andre måter å håndtere slike konflikter på. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært underlig å følge konflikten rundt NTNU-forsker Øyvind Eikrem. Etter å ha uttalt seg til nettstedet Resett om en drapssak i Trondheim knyttet til en enslig, mindreårig asylsøker, ble Eikrem kalt inn på teppet. Eikrem er forsker ved Institutt for sosialt arbeid (ISA). Lederen ved instituttet sendte en møteinnkallelse til Eikrem morgenen etter at saken var publisert, med beskjed om at hans uttalelser skadet hele instituttets omdømme, skriver Universitetsavisa. Saken ble raskt parkert ved at rektor og dekan slo fast at Eikrems sitater i Resett var langt innenfor ytringsfrihetens grenser. Nå har saken fått en ny vending.

Som følge av et klagebrev fra 44 studenter som reagerte på Eikrems nå to måneder gamle uttalelser i Resett, ble forskeren ifølge nettavisa Khrono igjen kalt inn til et møte. Instituttet ba Eikrem behandle brevet konfidensielt. Formidling av brevet eller innholdet i det kunne utgjøre en «uheldig psykisk belastning som vil være i strid med amls eller uhls (arbeidsmiljølovens eller universitets- og høgskolelovens. red.anm.) krav om et fullt forsvarlig arbeidsmiljø».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer