Påkledd om dagen: Jeg var ikke forberedt på reaksjonene fra min egen flokk etter forrige ukes spalte om nudistene i Oslofjorden. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
Påkledd om dagen: Jeg var ikke forberedt på reaksjonene fra min egen flokk etter forrige ukes spalte om nudistene i Oslofjorden. Illustrasjonsfoto: NTB ScanpixVis mer

På kornet:

Nudistene blant meg

Hvem skulle trodd at en spalte om nakne menn ville lære meg så mye om menneskene jeg omgås?

Meninger

Forrige uke skrev jeg om min søken etter det perfekte badestedet. Temaet for spalten var den dype, indre striden jeg opplevde da jeg endte opp på en nudistknaus i Oslofjorden.

Spørsmålet som reiste seg, var: Skulle jeg gjøre som resten? Eller skulle jeg trosse skammen og beholde badetøyet på? Jeg valgte sistnevnte.

  • På kornet er et daglig skråblikk fra Dagbladets journalister.

Reaksjonene lot ikke vente på seg. Med tittelen «Et utall peniser» er det kanskje ikke så rart. «Snerpete», skrev en deltaker i kommentarfeltet på Facebook. Det er «for mye hakking på menn generelt om dagen», mente en annen. En innsender sa jeg måtte lære meg skillet mellom nudisme og naturisme (det har jeg enda ikke gjort), en annen påpekte (helt sikkert med rette) at noen velger nakenhet for å hindre eksemutbrudd på sensitive kroppsdeler.

Skjønt, ingen av disse virket til å forstå spaltens poeng: At det var jeg som var utskuddet den dagen. Den som burde ha pakket sammen og latt de flagrende penisene være i fred. Nok om det.

Nakenhet, herunder nakenbading, engasjerer på internett. Såpass forstår jeg. Det jeg derimot ikke var forberedt på, var responsen fra min egen flokk.

Kollegaen som forsiktig ymtet frampå på vei ned til lunsjen en dag, for eksempel, som lurte på hvor jeg hadde vært? Eller sidemannen, som ventet til utpå fredagskvelden med å sende melding for å spørre om jeg hadde funnet Oslos nye «Homolulu»? Eller han som etter kvalifiserte gjetninger til slutt fant ut hvilken holme jeg hadde besøkt. Og som i tillegg fortalte en betrodd kollega at han, etter å ha lest min spalte, var glad det ikke var ham jeg hadde møtt den dagen (noe jeg selvsagt holder med ham i).

Hvem skulle trodd at en spalte om nakne menn ville lære meg så mye om menneskene jeg omgås? Ikke bare fikk jeg bekreftet mistanken - at en kvinnes møte med nakne menn engasjerer - jeg har lært at de nakne menneskene også er dem jeg til daglig møter med klærne på. At nudistene (eventuelt naturistene) lever blant meg. Og etter de siste dagene å dømme, finnes det visst en del av dem. Hipp hurra for det!

Hilsen snerpete, påkledd bader (27).

TRADISJON: Se det legendariske nakenløpet på Roskildefestivalen i Danmark. Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.