Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Null CTRL» nominert til prestisjetung pris

- Vi synes det er en hyggelig anerkjennelse.

NOMINERT TIL EUROPEISK PRIS: «Null CTRL» har blitt nominert til European Press Prize. Her står journalistene og utvikleren bak artikkelserien: Ola Strømman (f.v), Linn Kongsli Hillestad og Espen Sandli.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NOMINERT TIL EUROPEISK PRIS: «Null CTRL» har blitt nominert til European Press Prize. Her står journalistene og utvikleren bak artikkelserien: Ola Strømman (f.v), Linn Kongsli Hillestad og Espen Sandli. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Artikkelserien «Null CTRL», som ble publisert i Dagbladet i høst, har blitt nominert til European Press Prize 2013, som foregår i London.

Journalistene bak serien, Espen Sandli, Linn Hillestad og redaksjonell utvikler Ola Strømman, fikk for kort tid siden den hyggelige beskjeden om at serien deres er blant de seks nominerte til å vinne den gjeve prisen for idé - presentasjonsmessig, teknisk eller i form av redaksjonelle teknikker.

Testet datasikkerhet - Vi synes det er en hyggelig anerkjennelse, sier Espen Sandli, på vegne av alle tre som var med på å grave frem serien.

Med «Null CTRL» testet de alt fra overvåkningskameraer til databaser og kontrollsystemer som ligger åpent på internett.

De sørget for å skape en nytenkende serie om datasikkerhet i hjemmet, på jobb og i det offentlige rom, som ingen andre hadde gjort før dem.

Dette ble lagt merke til blant de 300 sakene som ble tatt opp til vurdering av juryen i European Press Prize.

- Jeg tror den ble nominert fordi det er nytenkende og en metode som journalister i veldig liten grad har brukt tidligere for å kartlegge hva som finnes koblet til internett, forteller Espen Sandli, som har jobbet som journalist siden 1998, først i Drammens Tidende, så VG før han kom til Dagbladet.

Teamet bak «Null CTRL» har tidligere fått omtaler for sitt dyptgravende arbeid, og avsløringer, av blant andre tidligere kulturminister Hadjia Tajik.

Fem andre nominerte Senere i dag blir det offentliggjort på European Press Prize sin nettside hvem de andre nominerte er.

- Vi vet ikke hvem de andre er ennå, det blir offentliggjort klokka fire, britisk tid, sier Espen Sandli, som er spent på hvem vinneren kommer til å bli, og om «Null CTRL»-gjengen kommer til få seg en London-tur i mars.

- Det er ikke sånn at alle nominerte kommer dit for å se hvem som vinner. Vinneren får beskjed om å komme til London den 17. mars for å ta i mot prisen, forteller han videre, og legger vekt på at det er stort å være nominert til en europeisk pris.

De nominerte er: • Paolo Bernocco
• Espen Sandli and Linn Kongsli Hillestad
• De Correspondent — a world record in journalism crowd funding.
• Joe Parkinson
• Exploring the Margins of Cultural Journalism, by Upsala Nya Tidning.
• Data journalism: Mar Cabra; Stefan Candea; Sebastian Mondial and Duncan Campbell

Hele Norges coronakart