Nulltoleranse for hasj på Roskilde

19 beslag hittil.

FESTIVAL UTEN NARKOTIKA: Politiet slår hardt ned på hasjrøyking på årets Roskildefestival. Her et bilde fra fjorårets konsert med Bob Hund. Foto: EPA/Lea Meilandt Mathiesen/Scanpix
FESTIVAL UTEN NARKOTIKA: Politiet slår hardt ned på hasjrøyking på årets Roskildefestival. Her et bilde fra fjorårets konsert med Bob Hund. Foto: EPA/Lea Meilandt Mathiesen/ScanpixVis mer

|||Den søtlige lukten av hasj brer seg utover festivalleiren i Roskilde i Danmark. Tirsdag var 19 festivaldeltakere siktet for overtredelser av narkotikalovgivningen.

Alle de 19 skal ha vært i besittelse av hasj.

- Vi har tatt folk med et par gram og opp til 30 gram. Det er nulltoleranse for hasj, men vi tar først og fremst dem som røyker åpenlyst på festivalområdene. Vi går ikke inn og tømmer lommene på dem som for eksempel sitter og røyker i teltene, sier politiets leder for festivalplassen, Per Heide Sørensen.

Antallet siktelser er omtrent på samme nivå som tidligere år, men i fjor beslagla politiet også kokain, heroin, LSD og ecstasypiller. I år har politiet foreløpig ikke funnet noen sterkere stoffer.

Musikkfestivalen i Roskilde åpnet søndag og det er ventet et sted mellom 60.000 og 65.000 besøkende. Nick Cave & The Bad Seeds, Coldplay, Faith No More, Nine Inch Nails, Oasis og Pet Shop Boys er trekkplastrene på årets festival.

(NTB)