Nummer 12

«Sputnik 12» er her. Visstnok den beste siden «Sputnik 6».

Det er drangedøl, trailersjåfør og artist Knut T. «Sputnik» Storbukås som går god for påstanden i dagens Telemarksavisa, godt hjulet av produsent Terje Welle Busk. For ordens skyld, 6'ern var den med storhit'en «Lukk opp din hjertedør».

Alle like fine

- Jeg er veldig godt fornøyd denne gangen. Skulle jeg trekke fram én sang fra hatten så hadde jeg ikke klart det. De er like fine alle sammen, slår Storbukås fast til avisa.

Sputnik har satset trygt denne gangen og stort sett lagt vekt på gamle schlägere i låtutvalget. Blant annet «Billy Boy», «Førstereisgutt» og «Et lite hjerte av gull».

Platesleppet skjer på selveste 17. mai. Hvis lanseringsviraken tar overhånd, kan det dermed se mørkt ut for det musikalske innslaget i 17.mai-toget i grenda Bostrak i Drangedal i år. Der har Sputnik lenge agert skolekorps og kompet nasjonalsangen med kassegitaren i ensom majestet fremst i toget.

Egen festival

Sjøl om det har blitt litt roligere rundt Sputnik de siste åra, er han fremdeles aktiv på konsertfronten. Forrige helg spilte han på russetreff. Og neste helg bærer det i vei til tre dagers Sputnik-festival på Gautefall Turisthotell. Hvis ikke hotellstreiken stikker kjepper i hjulene for arrangementet da.

Hvilke andre band som dukker opp på festivalen kan ikke Sputnik si så mye om. Det er kona Viviann som har styring på slikt.

Fra før av har Sputnik eget museum hjemme i Drangedal.

<B>GARASJEDANS: </B>Busslaster med fans stopper hver sommer opp i hagen til Sputnik. Da kvitterer han gjerne med en konsert i garasjen.