- Ny agent 007

Det spekuleres på om Lashana Lynch (31) skal ta over agentnummeret til James Bond, og bli den nye «007».

NY 007?: Kan Lashana Lynch være den nye agent 007? Her stiller hun til photoshoot i forbindelse med innspillingen av filmen «Bond 25». Foto: NTB Scanpix
NY 007?: Kan Lashana Lynch være den nye agent 007? Her stiller hun til photoshoot i forbindelse med innspillingen av filmen «Bond 25». Foto: NTB ScanpixVis mer

Den 25. James Bond-filmen er godt i gang med innspillingen, med Daniel Craig i hovedrollen som agent 007. Det har lenge vært kjent at Craig forlater rollen etter denne filmen, men det har foreløpig ikke blitt annonsert noen arvtaker.

Nå spekuleres det kraftig på om det kan være en kvinnelig agent 007 på trappene.

Det er den britiske avisa Daily Mail som hevder å ha fått informasjonen fra en person på innsida av filmproduksjonen. Den nye agenten skal visstnok bli introdusert ved at karakteren M (Ralph Fiennes) sier: «Kom inn, 007».

- Byttet ut som 007

Inn i rommet kommer angivelig ikke Daniel Craigs Bond, men Lashana Lynch (31). Hun er tidligere kjent fra filmen «Captain Marvel», der hun spilte jagerflypiloten Maria Rambeau.

- Det er et øyeblikk av typen mist-popcornet ditt. Bond er fremdeles Bond, men han er blitt byttet ut som 007 av denne slående vakre kvinnen, hevder den angivelige kilden.

Den britiske avisa understreker at det ikke er snakk om en ny James Bond, men at Lynch vil overta det klassiske agentnummeret når Bond går av med pensjon.

Nyheten er foreløpig ikke offisielt bekreftet fra James Bond-produksjonen. Kilden hevder videre at Bond kommer til å prøve å forføre den nye, kvinnelige agenten, men blir overrasket når hans vanlige triks ikke ser ut til å fungere.

Vedkommende legger dessuten til at det velkjente begrepet «Bond-pike» er historie. Fra nå av skal de visstnok kalles «Bond-kvinner».

OPPTAK: Innspillingen til den nye "Bond 25" er i full gang i Norge, og her er det spektakulære scener i Møre og Romsdal. Video: Christian Roth Christensen Vis mer

Siste gang for Daniel Craig

Fra før er det kjent at det enorme jubileumsprosjektet markerer skuespiller Daniel Craigs siste runde som James Bond, og dette blir femte gang Craig skal til pers som den ikoniske actionhelten. Første gang han tok på seg smokingen var i 2006 i «Casino Royale», deretter fulgte «Quantum of Solace» (2008), «Skyfall» (2012) og «Spectre» (2015).

EKSKLUSIVT I NORGE: James Bond i Norge - og her er opptak fra innspillingen! Video: Splash News Vis mer

Dette er de øvrige skuespillerne som har en rolle i «James Bond 25»:

Skuespiller Rami Malek har en sentral rolle som hovedskurk. Videre returnerer Léa Seydoux (Dr. Madelaine Swann), Ralph Fiennes (M), Ben Whishaw (Q), Naomie Harris (Miss Moneypenny), Jeffrey Wright (Felix Leiter) og Rory Kinnear (Bill Tanner).

Nykommerne er Ana de Armas, Billy Magnussen, Dali Benssalah, Lashana Lynch og David Dencik.

Spilt inn i Norge

Dansken Dencik skal også spille skurk, ifølge dansk TV 2. Han holder dermed en lyssky rekke med tidligere danske Bond-figurer med selskap: Mads Mikkelsen, Jesper Christensen og Ulrich Thomsen har alle gjort livet vanskelig for agent 007.

Det er Cary Joji Fukunaga som har regi på den 25. Bond-filmen. Han har tidligere blant annet regissert «True Detective» (HBO) og «Maniac» (Netflix).

Filmen er som kjent delvis innspilt i Norge, og Dagbladet fikk i mars tak i eksklusive videoopptak fra innspillingen som pågikk ved Langvann i Nittedal, rett utenfor Oslo. I begynnelsen av juni filmet produksjonen spektakulære bilscener ved Atlanterhavsvegen i Møre og Romsdal.