Ny Annie-konkurs

Selskapet som sto bak oppsetningen av Annie 2, ble i går slått konkurs. Dette skjer bare en og en halv måned etter forrige Annie-konkurs i regi av Daniel Bohr og kompanjong Christian Lange.

Den 17. november ble Bohr & Lange A/S, selskapet som produserte Annie, sendt til skifteretten. Dette er niende gangen duoen er involvert i konkurser innenfor kultur- og scenebransje siden slutten av 80-tallet.

Kemneren grep inn

Det var etter et krav fra kemneren i Oslo på vel 800 000 kroner i kjølvannet av Annie 2-oppsetningen, at skifteretten i går stanset selskapets drift. Boet fra konkursen etter den forrige Annie-oppsetningen, er fremdeles til behandling. På scenen den gang sto blant andre barna til kjentfolk som Jens Stoltenberg og Morten Harket.

Bobestyrer denne gang, advokat Claus Flinder, bekrefter overfor Dagbladet konkursen og bakgrunnen for den.

Daniel Bohr er tidligere festspilldirektør i Bergen og en meget anerkjent regissør og sceneprodusent.

Pengene forsvant

Oppsetningen av Annie ved Sentrum Scene senhøsten 2004, var en publikumsuksess. Likevel endte det i konkurs. De ansvarliges regnskapsførsel ble sterkt kritisert. Revisoren trakk seg fra sitt arbeid. De ansvarlige hadde ingen oversikt eller kontroll over billettinntektene, het det fra innberetningen til skifteretten ved bobestyrer Per Omreng. Han har ennå ikke gjort opp boet fra konkursen 17. november. Spørsmålet som her gjenstår å avgjøre, gjelder politianmeldelse og konkurskarantene.

Men innen det har kunnet bli fastlagt, gjentar historien seg. Annie 2 var ikke i samme grad en publikumshit som forløperen. Om lag 50 oppsetninger ble vist,- fra den 6. oktober til 11. desember 2005. Utleier av Storsalen i Chateau Neuf, Ola A. Neegaard i Thalia Teater, sier dette:

 STOPPET:  Tomine Malmquist Harket og Chatarina Stoltenberg hadde hver sin hovedrolle i musikalen «Annie 2» i høst. I går stanset skifteretten driften til selskapet som sto bak oppsetningen. Foto: Henning Lillegård
STOPPET: Tomine Malmquist Harket og Chatarina Stoltenberg hadde hver sin hovedrolle i musikalen «Annie 2» i høst. I går stanset skifteretten driften til selskapet som sto bak oppsetningen. Foto: Henning Lillegård Vis mer

Fortsettelse - ikke reprise

- I ettertid er det lett å se at det ikke ble godt nok kommunisert til publikum at Annie 2 var en fortsettelse av Annie, - ingen reprise. Derfor ble det publikumssvikt.

Morten Harkets datter, Tomine, hadde med stor suksess hovedrolle i begge oppsetningene.

Dagbladet fikk i går ikke kontakt med Daniel Bohr for kommentar.

REPRISE: Daniel Bohr er nok en gang slått konkurs.