Ny Anonym-forfatter med Giske-parodi

Rappet historien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Husker du «Kongepudler» og «Kindereggeffekten»? Satirebøkene om Trond Giske, Petter Stordalen og andre norske kjendiser innen politikk og næringsliv, skrevet av en forfatter som hittil bare har omtalt seg som Anonym?

Nå har det kommet en tredje bok av Anonym. Den heter «Trondprinsen» og starter der «Kongepudler» slapp, med Trond Giske som vaktmester på Rockemuseet i Trondheim.

Men: Den er skrevet av en helt annen anonym forfatter. Vedkommende har rappet historien til den første Anonym, og gitt ut en uautorisert oppfølger på et konkurrerende forlag.

- Ærefullt å bli kopiert

- Å danne skole for junior-anonymer er jo litt underfundig, men man må jo være litt beæret også. At vi kan være veivisere for egne konkurrenter, kan vi ikke klage på. Men de burde ha ringt oss og spurt oss om tittelen også, så kunne de fått en bedre en, sier forlegger Erling Kagge til Dagbladet.no.

Det var Kagge forlag som ga ut de to første Anonym-bøkene. Den nye gis ut av Cappelen Damm. Og Kagge er helt sikker på at hans egen anonyme forfatter ikke har vært utro.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer