Ny Aqua-video koster 26 mill.

Aquas retur til rampelyset er ekstravagant. Videoen er blant de dyreste som noensinne er laget.

For den samme prisen produseres det to norske helaftens spillefilmer!

1. januar slippes singelen som danner starten på oppfølgingen av et debutalbum som solgte 13 millioner eksemplarer verden over.

Og ingen bør tvile på at Lene Nystrøm, hennes tre danske drenger og plateselskapet Universal Music mener alvor med «Cartoon Heroes»:

Med en prislapp på to millioner engelske pund, eller 25,9 millioner norske kroner, er Aqua-videoen etter det Dagbladet erfarer en av tidenes dyreste musikkvideoer.

Spesialeffekter

Musikkvideon ble spilt inn i Praha i høst. Innspillingen tok én uke, og etterproduksjonen har funnet sted i København og London.

Videoen skal være spekket med spesialeffekter, og en storslagen scene som ble satt opp til bruk under innspillingen i Praha var av det rådyre slaget.

Tidenes dyreste musikkvideo er fortsatt Michael og Janet Jacksons «Scream» (1995) med en prislapp på 7,5 millioner dollar, eller 60 millioner kroner. Selv med en totalkostnad som ligger på under halvparten av «Scream», er den nye Aqua-videoen blant popverdenens aller dyreste videoproduksjoner. Svenske Cardigans hadde den gamle skandinaviske rekorden med drøye ti millioner kroner for den Jonas Åkerlund-regisserte «My Favourite Game».

172 norske videoer

Til sammenlikning kostet Michael Jacksons banebrytende «Thriller»-video 11,8 millioner kroner tidlig på 80-tallet.

I norsk sammeheng er Aqua-Lenes nye musikkvideo astronomisk dyr. For 25,9 millioner kroner kan man lage:

Turnéåpning i august

Aqua er hovedprioriteten til verdens største plateselskap, Universal Music, vinteren og våren 2000.1. januar slippes «Cartoon Heroes» til radio, samtidig som videoen får premiere. 14. februar legges singelen ut for salg, mens albumet med den «Hair»-inspirerte tittelen «Aquarius» gis ut 28. februar. Deretter følger nye singler fra albumet i april og juli.I august legger gruppa ut på sin aller første verdensturné. Turnépremieren finner sted enten i Danmark eller Norge. - Soundmessig er Aqua litt voksnere enn før. Produksjonen er også mer sofistikert, men samtidig synger fortsatt Lene med lys stemme. Gruppa er minst like kommersielle som på den første plata, mener en forventningsfull produktsjef Adrian Perrott i Universal.

Ny suksess?


Direktør for Universal i Norge, Petter Singsaas, har hørt Aquas nye album i sin helhet. Han mener den dansk-norske gruppa har gode sjanser for å følge opp den vanvittige suksessen de hadde med debutalbumet «Aquarium».
- De har levert den ultimate oppfølgeren. Plata er stappfull av singler, sier Singsaas.

«Aquarius» ble spilt inn fra januar til november i år. De første ni månedene holdt gruppa hus i den svenske småbyen Mölle, vel tre mil nord for Helsingborg. De siste månedene har de stasjonert seg i Somerset i England.

SYLTYNN: Lene Nystrøm framstår tøffere og mer stylet enn noensinne på Aquas nye pressebilder. Og tynnere. Fra venstre Ren´Dif, Søren Rasted, Lene og Claus Noreen.