Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ny avgang for «Julefergå»

Julekalenderprogrammet, «Julefergå», grunnstøtte på sin første tur. Nå prøver TV2 igjen. Førstkommende tirsdag starter «Julefergå» med 24 avganger frem til julaften.

TV2 hadde i 1994 braksuksess med sin aller første adventskalender på skjermen - «The Julekalender». Neste 400000 nordmenn fulgte Olaf Sand og The Nissemenn i over tre uker. Derfor ble arvtakeren «Julefergå» en skuffelse. Det sunnmørske ferjemannskapet på «MF Svelå» fikk aldri samme grepet om seerne.

Bedre lyd

Men TV2 gir seg ikke, til tross for at gjennomsnitts seertall fra 1995 bare var 262 000.

Fra 1. desember er musikerne og skuespillerdebutantene, Brazz Brothers, tilbake i ny versjon men både med kioskdama Wenche, den alltid beduggede skipperen og de to underlige billettørene.

Programmet har fått bedre lyd og flere lydeffekter, ellers er alt som før.

Spenstig

«The Julekalender» gikk i reprise i 1996, men klarte aldri å nå toppseeråret 1994. De mistet ca 20000 seere hver dag og endte på 373000 i gjennomsnitt.

Nå stoler TV2 på at Julefergå får flere passasjerer.

- Det er en morsom idé, og serien har noen spenstige scener innimellom, sier dramaansvarlig, Kristin Helle Valle.

- Det er bra musikk og serien er seerverdig. Den delen av historien som er over vannet har mye artig humør. Historien under vann er litt stillestående i perioder. Men nå håper vi serien tar skikkelig av.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling