«Home Alone»

Ny avsløring om «Home Alone»

Macaulay Culkin avviser rykter om nyutgivelsen av «Home Alone».

NY «HJEMME ALENE»-FILM: 12. november kommer nyinnspillingen av monstersuksessen «Home Alone». Foreløpig er tilbakemeldingene fra fansen slunkne. Video: Disney+ Vis mer
Publisert

«Home Alone»-filmene, eller «Hjemme alene» som er den norske tittelen, ble en suksess for 30 år siden. Og hvert eneste år er de tilbake som en del av julefilmene på ulike TV-kanaler verden rundt.

ORIGINALEN: Slik husker vi «Hjemme alene»-filmen, som ble lansert i 1990 med Macaulay Culkin i hovedrollen - her sammen med tyvene spilt av Joe Pesci og Daniel Stern. Foto: 20th Century Fox / NTB
ORIGINALEN: Slik husker vi «Hjemme alene»-filmen, som ble lansert i 1990 med Macaulay Culkin i hovedrollen - her sammen med tyvene spilt av Joe Pesci og Daniel Stern. Foto: 20th Century Fox / NTB Vis mer

12. november lanserer Disney+ sin nyinnspilling, der historien er tuftet på det samme: En storfamilie reiser på ferie, og glemmer husets minste barn. Barnet hjemme må jakte på sleipe innbruddstyver og beskytte huset.

Sjarmtrollet er ikke med

Det ha blitt spekulert i om Macaulay Culkin, som spiller Kevin - gutten og sjarmtrollet i filmene fra 90-tallet, gjør comeback. Men nå avkrefter stjerna selv at han skal være med i nyutgivelsen av «Home Alone».

Det forteller han på Twitter:

«Hei alle sammen. For å informere siden jeg har fått dette spørsmålet mye i det siste: Jeg er IKKE med i den nye «Home Alone»-filmen. Jeg ønsker likevel alle involverte lykke til».

Det skal være mange likhetstrekk med originalen-filmene og nyutgivelsen. Blant annet dukker en politimann opp i traileren, som er slående lik Devin Ratray, som spiller Buzz McAllister, den eldre broren til Macaulay Culkins Kevin i originalen.

Rollelista på nettsiden til IMDb bekrefter at Ratray er med i den nye filmen som Buzz McCallister.

Mislikt på YouTube

Traileren, som blant annet ligger på YouTube, er blitt sett nærmere 2,8 millioner ganger, har fått svært mange negative meldinger mot seg - i form av tommel opp eller ned, «likes» eller «dislikes». Av de som kommenterer filmen, vender 78 000 tommelen ned, mens det bare er 18 000 som lar tommelen peke opp.

En smakebit på halvannet minutt er ikke nok til å vurdere hele filmen, men det sier likevel noe.

«Home Sweet Home alone» tillater seg likevel å gjøre en del forandringer i forhold til originalkonseptet. Familien er denne gang britisk, og innbruddstyvene består av en mann og en kvinne, som ifølge Movieweb viser liten oppfinnsomhet i forhold til originalen.

30 ÅR SIDEN: Det er i år 30 år siden den første julefilmen om McCallister-familien kom. Fremdeles har filmene fans verden over. Foto: Sipa USA / NTB Scanpix
30 ÅR SIDEN: Det er i år 30 år siden den første julefilmen om McCallister-familien kom. Fremdeles har filmene fans verden over. Foto: Sipa USA / NTB Scanpix Vis mer

Mangler originalens sjarm

Den nye filmens skuespillere er Ellie Kemper, Rob Delaney, Archie Yates, Aisling Bea, Kenan Thompson, Tim Simons, Pete Holmes, Devin Ratray, Ally Maki og Chris Parnell.

Ifølge Movieweb kommer de ikke i nærheten av sjarmen til originalen.

- De nye skuespillerne ser bare ikke ut til å ha sjarmen til Catherine O'Hara, Macaulay Culkin, Daniel Stern, Joe Pesci og co., eller John Hughes - heller ikke sjarmen i filmen som helhet, konkluderer Movieweb på bakgrunn av traileren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer