HÅRPRYD: Ny barnebok beskriver Donald Trumps hår som kompleks pels. Foto:  REUTERS/Joshua Roberts
HÅRPRYD: Ny barnebok beskriver Donald Trumps hår som kompleks pels. Foto:  REUTERS/Joshua RobertsVis mer

Ny barnebok forklarer hva en «Trump» er

Beskrives som en lysende oransje figur, med kompleks pels på hodet. 

(Dagbladet): Denne uka kom det ut enda en bok om presidentkandidat Donald Trump.

«A Child's First Book of Trump» er en 36 sider lang bildebok, som forklarer den amerikanske valgkampen, og hva Donald Trump eller en «Trump» er.

Bildeboka handler om den oransje karakteren «Trump» som likner svært på den amerikanske milliardæren, hvis hudfarge og hårpryd har blitt heftig kommentert.

Boka er skrevet av komiker og bestselgende forfatter, Michael Ian Black, som et hjelpemiddel for foreldre, når de skal forklare barna hvem den ropende mannen som er på TV hele tiden er.

Oransje hud og en plump figur

Boka kom for salg 5. juli på det amerikanske forlaget Simon & Schuster, og flere amerikanere har allerede lagt ut bilder av sine bokkjøp på Instagram.

De skriver at dette var det humoristiske innsalget de trengte i den amerikanske valgkampen.

Forfatter Michael Ian Black, sier i en pressemelding at boka er skrevet for å:

«hjelpe barn i alle aldre til å identifisere Trump dersom de noen gang skulle treffe på ham i naturen.»

«En Trump» er en spesiell karakter, ofte sett i naturen, men vanskelig for våre yngste innbyggere å forstå, heter det i Amazons beskrivelse av boka.

Det kan nok tenkes at det er de voksne som vil ha mest glede av billedboka som er skrevet på rim, og omtaler Trump som et beist med oransje hud og en plump figur.

«The beasty is called an American Trump. ​Its skin is bright orange, its figure is plump. Its fur so complex you might get enveloped. Its hands though are, sadly, underdeveloped.» A Child's First Book of Trump

Illustrasjonene i boka, som viser den velkjente blonde luggen til presidentkandidaten, er tegnet av Marc Rosenthal.

Han har tegnet «Trumpen» som en kort, oransje figur, med gult hår og leppene er presset sammen.

ORANSJE: I den nye barneboka pekes det på de ulike kjennetegnene ved en «Trump». Den gjenkjennelige hårsveisen beskrives som kompleks pels. Foto: Simon & Schuster
ORANSJE: I den nye barneboka pekes det på de ulike kjennetegnene ved en «Trump». Den gjenkjennelige hårsveisen beskrives som kompleks pels. Foto: Simon & Schuster Vis mer

Mange bøker

Nylig laget Fortune en oversikt over alle bøkene om Trump som har kommet ut siden 1984. Lista inneholder totalt sju bøker. Hvorav to er ventet utgitt i august.

Ett av høydepunktene på lista er «Trump Temptations: The Billionaire & The Bellboy», en homoerotisk fiksjonsfortelling skrevet av den 22 år gamle Los Angeles komikeren Elijah Daniel.

HÅRETE: Trumps hårpryd har vært tema for mange komikere og tegnere. I barneboka A Childs First Book of Trump forklares hans oransje hud og lyse hår.  Foto: Getty Images/AFP 
HÅRETE: Trumps hårpryd har vært tema for mange komikere og tegnere. I barneboka A Childs First Book of Trump forklares hans oransje hud og lyse hår.  Foto: Getty Images/AFP  Vis mer

I følge Los Angeles Times er boka en stor suksess på Amazon, og lå lenge som nummer en på «humoristisk erotikk»-lista der.

Fiktiv bok

I 2015 presenterte komiker og programmleder for «The Tonight Show», Jimmy Kimmel den fiktive boka han hadde skrevet for Donald Trump.

Boka, som var illustrert i den kjente forfattern «Dr. Seuss»-stil, het «Winners Aren't Loosers».

Da Trump gjestet talkshowet i desember 2015, overrasket Kimmel ham med boka han liksom hadde skrevet for milliardæren som en såkalt «Gohst-writer».

I programmet leste Kimmel boka høyt for Trump, som humret godt av av teksten.

«TRUMP-HÅR» En hund kalt Him- Is- A- Boo fra Idaho, USA, er med i konkurransen om å bli kåret til verdens styggeste hund. Eieren håper at håret vil sikre en førsteplass. Video: CNN Vis mer

Trump som tegneserieskurk

Også tegneserieskapere har også latt seg inspirere av presidentkandidatens utseende.

Karakteren «MODOK», (Mobile Organism Designed Only for Killing), er en super-skurk som først ble laget for Marvel Comic av Jack Kirby og Stan Lee i 1967.

Siden det har «MODOK» dukket opp i mange versjoner, både i «Captain America»-seriene og senere i «Avengers».

På tegneseriemessa Comic-Con i 2015, ble det utlyst en konkurranse for tegnere om å gjenskape skurken i predidentkandidat Trumps skikkelse.

They made trump into modoc or in this case #modak #mentalorganismdesignedasamericasking #spidergwen #gwenstacy #earth65

A photo posted by Heriberto Cabrera (@pito_mayor) on