Ny beatlemania

Et raust, helhjertet og vel-produsert comebackalbum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Beatles-trommeslageren Ringo Starr har alltid vært den nedvurderte fjerdemann i Beatles-laget - uten det imaget av genialitet som har preget de andre tre Beatles-legendene. Men her tar han eventuelle skeptikere på senga: Det nye soloalbumet er både velprodusert og gjennomtenkt; fullt av raffinerte henvisninger og sterke bidrag fra flere toppmusikere.

Albumet er blottet for den typen nostalgi som kopierer fortida. Sangene virker friske, og en heltent Ringo - som aldri har vært noen stor vokalist - framfører dem med glød og begeistring. Beatles-epoken overlever i henvisninger, både til George Harrisons gitarstil og George Martins produksjonsteknikk. I en duett med Willie Nelson bekrefter Ringo sin kjærlighet til countrymusikken, i både «Missouri Loves Company» og «Memphis In Your Mind» henviser han til Elvis, og i den siste kommer Roy Orbison til orde med sitt berømte «Mercy!» fra hitlåta «Pretty Woman».

Den varme hyllesten til George Harrison, «Never Without You», er forsynt med en lekker gitarsolo fra Eric Clapton. Også Pink Floyd-veteranen David Gilmour dukker opp, og den legendariske Beach Boys-produsenten Van Dyke Parks spiller trekkspill på to spor. Mest bemerkelsesverdig er likevel at den fabelaktige jazzbassisten Charlie Haden slår til på «Imagine Me There», en hilsen til John Lennon.

Og som om ikke dette var nok; humørfylt siterer Ringo både Shakespeare og Descartes når han lanserer sitt livsmotto: «Think Therefore I Rock and Roll». Dette er moro fra ende til annen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer