Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ny bestselger fra andre verdenskrig

Alf R. Jacobsens bok om aprildagene 1940 rives vekk.

SELGER BRA: Alf R. Jacobsen har skrevet en ny bestselger om andre verdenskrig. 


FOTO: KAJA BAARDSEN
SELGER BRA: Alf R. Jacobsen har skrevet en ny bestselger om andre verdenskrig. FOTO: KAJA BAARDSEN Vis mer

(Dagbladet): Forfatter og journalist Alf R. Jacobsen gjorde suksess med «Krysseren Blücher» i fjor. Nå har han skrevet en ny bestselger fra krigen, «Kongens nei. 10 april 1940».

Boka sklir rett inn på andreplass på lista for generell litteratur denne uka.

- Vi er litt overrasket. Forhåndsbestillingene var ganske beskjedne, og vi trykket mindre av denne enn av «Blücher». Men den selger mye fortere, sier Finn Jørgen Solberg, forlagssjef i Vega Forlag.

God fortellerteknikk
Han gir gode kritikker litt av æren for salget. Dagbladets anmelder Arne Dvergsdal spurte retorisk om det er mulig å gi god kritikk til nok en bok om aprildagene 1940, som ikke tilfører noe vesentlig nok. «Ja, når forfatteren heter Alf R. Jacobsen. For her står og faller alt med fortellerteknikk og formuleringsevne. Og den kunsten behersker Jacobsen til fingerspissene,» svarte han selv.

- Vi ser at Alf har opparbeidet seg en veldig trofast lesergruppe som virkelig løper til bokhandlene, sier Solberg.

Unge lesere
- Bøker om andre verdenskrig har generelt solgt bra det siste året?

- Ja, det kommer en lang rekke bøker om nye og spennende ting som først kommer fram i lyset nå. Jeg tror også at vi, særlig med bøkene til Alf, har nådd flere nye, unge lesere, sier Solberg.

MOLDE 29. APRIL 1940: Krigen har vart i snart tre uker. Kong Haakon
VII og kronprins Olav har søkt ly i skogen utenfor Molde.
MOLDE 29. APRIL 1940: Krigen har vart i snart tre uker. Kong Haakon VII og kronprins Olav har søkt ly i skogen utenfor Molde. Vis mer

«Kongens nei» ble først trykket i et opplag på 5000. Nå er andreopplaget på 3000 snart utsolgt, og forlaget vil bestille enda et.

Andre nykommere på generell liste er Yngvar Andersens «Kom i form med Yngvar» på 7. plass, og Frank Rossaviks bok om SVs historie, «SV: Fra Kings Bay til Kongens bord» på 8. plass. På pocketlista debuterer Chris Tvedt på tredjeplass, etter å ha fått årets Rivertonpris for krimromanen «Dødens sirkel».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media