Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: Justin Bieber - «Yummy»

Ny Bieber-singel: Intetsigende tøv

Blæh, Bieber.

NY MUSIKK: Singelen «Yummy» åpner et intensivt år for Justin Bieber. Både album og egen Youtube-serie er varslet. Foto: Universal Music
NY MUSIKK: Singelen «Yummy» åpner et intensivt år for Justin Bieber. Både album og egen Youtube-serie er varslet. Foto: Universal Music Vis mer

SINGEL: Da Bieber-feberen var på sitt mest hysteriske på starten av 10-tallet, var jeg tenåring.

«Yummy»

Justin Bieber

2 1 6

Pop/Rnb

2020
Plateselskap:

Def Jam Recordings

«Verken supercatchy eller supersexy.»
Se alle anmeldelser

Nyfrelst etter å ha sett Bieber-filmen «Never Say Never» argumenterte jeg overfor min far om at den kanadiske popprinsen var vår tids David Bowie.

Hadde jeg kunnet reise ti år tilbake i tid, hadde jeg slått en av pappas gamle LP-er hardt i hodet på meg selv. For makan til intetsigende tøv som «Yummy» hadde aldri Ziggy Stardust sendt ut i universet.

Latskap

«Yummy» er Justin Biebers første solosingel på fire år, og smaker - navnet til tross - av kunstige søtstoffer og latskap. 25-åringen beveger seg i et poppete r&b-landskap, men låta er verken supercatchy eller supersexy. Det rykker ikke i replay-refleksen. Eller noen andre steder, for øvrig.

Enkle refrenger trenger ikke å være hjernedøde - bare spør The Beatles - men Bieber klarer på ingen måte å løfte tekstlinjer som «Yeah, you got that yummy-yum / That yummy-yum, that yummy-yummy» til en høyere himmel.

Drahjelpen fra den hypergeneriske produksjonen, signert Poo Bear, Kid Culture og Sasha Sirota, er i tillegg minimal.

Den honningdryppende teksten legger opp til babyproduksjon. Bieber har riktignok soveromsrusk i stemmen, men uten det nødvendige energinivået høres vokalen blass og uengasjerende ut. Mer kåtskalk i monitor, takk.

(En mester i sensuell vokal er for øvrig Bieber-eksen Selena Gomez. Men bitre bruddlåter som «Look At Her Now» er nok ikke førstevalget i den bieberske husholdningen.)

HOUSETOUR: Justin Bieber viste følgerne sine hjemmet han deler med kona, Hailey Bieber, i Beverly Hills. Huset har en verdi på 77 millioner kroner, ifølge Daily Mail. Video: Instagram.com/justinbieber Vis mer

Skuffelse

«Yummy» er en strømlinjeformet affære, som i hendene til mange artister sikkert hadde vært et OK tilskudd til diskografien.

Men når vi vet at Bieber kan så mye bedre, blir skuffelsen desto større. Det er umulig ikke å bli engasjert - i det minste få automatiske rykninger i foten - av låter som «Sorry», BloodPop-samarbeidet «Friends» eller «Baby». «Yummy» blir aldri mer enn et skuldertrekk.

Men et album skal være på vei. Der kan man håpe at Bieber utfordrer både seg selv og oss mer enn her. Det er så kjedelig å gi pappa rett.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media