Ny, billigere iPhone med GPS og 3G

Kommer til Norge 11. juli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I kveld klokka 19 norsk tid, ti om formiddagen lokal tid, gikk Apple-sjefen på scenen i Moscone-senteret i San Francisco for å holde åpningstalen under World Wide Developers Conference (WWDC), Apples årlige konferanse for programvareutviklere.

iPhone 3G

Som ventet lanserte Jobs Apples nye iPhone, med 3G for raskere nettsurfing. Den kan brukes med vanlge hodetelefoner, er tynnere og enda lekrere enn forgjengeren.

Ryktene om GPS viste seg også å stemme.

Satelittnavigasjon, samt lokasjonsdata fra GSM-basetstasjoner og WiFi-nettverk, vil gjøre iPhone til en telefon som definitivt vet hvor den er. GPS-navigasjon er bare en av mange muligheter dette gir. Tettere integrasjon med Google Maps er en annen.

Lydkvaliteten skal også være bedre. Og prisen? Halvparten av den første iPhone, sier Apple. Bare 199 dollar, litt over tusen kroner med to ås binding.

Den lanseres i de første landene 11. juli, inkludert Norge, skriver Apple på sine hjemmesider. Hva slags prising og eventull binding vi vil få her, gjenstår å se. Det er også uklart om flere enn Netcom vil få være med på moroa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.