TRAILER: Se den ferske traileren til «Blade Runner 2049». Video: Warner Bros. Pictures Vis mer

Ny «Blade Runner»-trailer lovprises: - Sci-fi på sitt beste

Ferskt klipp sluppet i dag.

(Dagbladet): Flere medier omtaler den nye traileren til filmen «Blade Runner 2049», oppfølgeren etter det som mange regner som noe av det ypperste innen sjangeren.

«Science fiction på sitt beste», konkluderer magasinet Vox med - om både den nye smakebiten og den gamle originalen.

«Blade Runner» fra 1982 er en amerikansk science fiction-film regissert av Ridley Scott med Harrison Ford i hovedrollen. Den kjente 74 år gamle skuespilleren havnet tidligere i år det som kunne endt i et katastrofalt flydrama.

«BLADE RUNNER 2»: Her snakker skuespiller Ryan Gosling, i midten ser vi Harrison Ford - og regissør Denis Villeneuve til venstre. Foto: NTB Scanpix
«BLADE RUNNER 2»: Her snakker skuespiller Ryan Gosling, i midten ser vi Harrison Ford - og regissør Denis Villeneuve til venstre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Blade Runner 2049»

Den 6. oktober kommer den mye omtalte oppfølgeren, «Blade Runner 2049», der vi igjen møter Harrison Ford, nærmere 40 år senere.

Nå er den endelige filmtraileren ute, og magasinet Vox omtaler den i grandiose ordelag:

- En odysse som smelter sammen science-fiction-historiefortelling på en helt spesiell og uventet måte, skriver bladets filmreporter.

Her er noen av skuespillerne: Ana de Armas, Dave Bautista, Ryan Gosling, Robin Wright, Jared Leto og Harrison Ford.

Estetisk og formfullendt

Etter selv å ha sett traileren, kan vi bare slå fast at dette framstår estetisk, formfullendt, dramatisk og episk - og ikke minst spennende.

ESTETISK: Billedsterke scener fra «Blade Runner 2049», som har premier 6. oktober.
ESTETISK: Billedsterke scener fra «Blade Runner 2049», som har premier 6. oktober. Vis mer

Videre skriver Vox om den 2 minutter og 21 senkunder lange smakebiten :

- Den første hele traileren til «Blade Runner 2049» er her, og den er like monumental som sin forgjenger. Filmen synes å være sci-fi på sitt beste; smart, mangefasettert og nydelig.

Dystopisk framtidsvisjon

Traileren viser flere sekvenser, ikke minst av Deckard (Harrison Ford) og hans etterfølger, K, spilt av Ryan Gosling - og traileren stiller spørsmål om de begge er androider - eller såkalte replikanter.

Blade Runner fra 1982, filmen ble for øvrig lansert i ny «directors cut»-versjon i 1992, er en dystopisk framtidsversjon av Los Angeles i 2019:

Verden er kraftig forurenset, overbefolket og ødelagt av industrialisering. Konsernet Tyrell har utviklet menneskelignende vesener (replicants eller skin-jobs) til å utføre risikabelt arbeide for menneskene i romkolonier. En gruppe replikanter gjennomfører et opprør og flykter til jorden. Der får agenten Rick Deckard (Harrison Ford), jobben med å pensjonere, det vil si å drepe, replikantene.

I «Blade Runner 2049» er vi tilbake i Ridley Scotts dystopiske verden, 30 år senere.