Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Ny bok: Er naturen til for at menneskene skal ha nytte av den?

Tar et oppgjør med 400 år gamle filosofiske tradisjoner.

MØLEN, med sin fantastiske rullesteinsstrand, er utgangspunktet for Sigurd Hvervens erfaring med naturen i boka "Naturfilosofi". Foto: NTB Scanpix
MØLEN, med sin fantastiske rullesteinsstrand, er utgangspunktet for Sigurd Hvervens erfaring med naturen i boka "Naturfilosofi". Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hva er natur? spør den unge filosofen Sigurd Hverven innledningsvis i boka «Naturfilosofi», der han utforsker forholdet mellom mennesket og dets omgivelser. Er det slik at naturen er alt i verden som ikke er lagd av menneskene, mens kulturen er det vi har skapt og har kontroll over?

Dette har vært en vanlig måte å dele inn verden på. Men er det slik i vår tid? Stilt overfor miljøkrisen har de fleste av oss innsett at også naturen er påvirket av menneskene. «Kultur og natur flyter over i hverandre,» skriver Hverven og beskriver en tankegang der «det kan finnes glidende overganger» og «de fleste fenomener antagelig må plasseres et sted imellom».

Fascinerende

Hverven går inn på flere mulige holdninger til «naturen» og er innom en rekke navn fra moderne filosofisk tenkning. Boka er skrevet for vanlige lesere, som sannsynligvis ikke er vant til å gå til bunns i holdningene sine, slik man gjør når man er filosof.

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?