Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Ny bok innfrir: En verden i hendene på ustabile tullinger

Oppfølgeren til verdenssuksessen om hundreåringen har både sjarme og vidd.

HELT I HUNDRE. Den svenske forfatteren Jonas Jonasson hadde stor suksess med romanen "Hundreåringen som hoppet ut av vinduet og forsvant" .Oppfølgeren om hundre-og-ett-åringen er en ny satirisk roman som innfrir .
HELT I HUNDRE. Den svenske forfatteren Jonas Jonasson hadde stor suksess med romanen "Hundreåringen som hoppet ut av vinduet og forsvant" .Oppfølgeren om hundre-og-ett-åringen er en ny satirisk roman som innfrir . Vis mer

«Tanken var at hvis vi minnet hverandre om alle nittenhundretallets feil og mangler, ville vi bli mindre tilbøyelige til å gjøre det igjen. Ikke faen om det har skjedd», skriver Jonas Jonassen om årsaken til at han nå kommer med en oppfølger til «Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant» (2012), som solgte i ikke mindre enn 10 millioner eksemplarer.

Det er risikabelt å følge opp en så stor suksess. Jonasson kommer forbausende godt ut av det. Utrolig nok.

Det er vanskelig lage god satire med Donald Trump og Kim Jung-un i sentrale roller, og scenene der den Forrest Gump-aktige hundreåringen Allan Karlsen møter de to, er ikke av bokas mest spenstige partier.

Hundreåringen som i forrige bok sang drikkeviser med Stalin, reddet Churchill fra et attentat, og gav Oppenheimer formelen som tilslutt skapte atombomben, skal nå feire sin hundre-og-ett-årsdag. Han bor på Bali med sine gode venn, småkjeltringen Julius. De er blakke, og Julius prøver å redde finansene gjennom å frakte kortreist asparges over halve kloden. Han overrasker sin venn med en ballongferd på hundre-og-ett-årsdagen. Den ender på et Nord-koreansk frakteskip, som smugler uran fra Kongo. Allan og Julius havner i klørne på Kim jong-un, og for å overleve klarer den drikkeglade og lett enfoldige Allan å overbevise den ustabile despoten om at han er ekspert på atomvåpen. Det setter i gang en kaskade av hendelser som blant annet bringer Allan og Julius til Det hvite hus.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

GRATIS*

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE GRATIS* Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

66 kr/mnd**

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 66 kr/mnd** Fornyes automatisk til 99,-/måned

**Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/mnd. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99kr). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99,-). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?