Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ny bok om Hercule Poirot, 38 år etter Agatha Christies død

Britisk forfatter har fått tillatelse til å vekke Poirot fra de døde.

GJENOPPSTÅR: Mellom 1920 og 1975 skrev Christie over 30 bøker om detektiven Hercule Poirot, som i den siste boka «Curtain: Poirots last case» døde av hjerteproblemer. Nå, 38 år senere vekkes den populære karakteren fra de døde. Foto: Stella Pictures
GJENOPPSTÅR: Mellom 1920 og 1975 skrev Christie over 30 bøker om detektiven Hercule Poirot, som i den siste boka «Curtain: Poirots last case» døde av hjerteproblemer. Nå, 38 år senere vekkes den populære karakteren fra de døde. Foto: Stella Pictures Vis mer

(Dagbladet): Forfatter Agatha Christie stod bak suksessbøkene, som også er blitt TV-serie, om den belgiske detektiven Hercule Poirot.

Mellom 1920 og 1975 skrev Christie over 30 bøker om den populære etterforskeren, som i den siste boka «Curtain: Poirots last case» døde av hjerteproblemer.

Gjenoppstår Nå, 38 år senere vekkes Poirot til live, etter at den britiske forfatteren Sophie Hannah har fått tillatelse til å skrive en ny bok om den sjarmerende superdetektiven.

- Agatha Christie er den største krimforfatteren i historien og det er en enorm ære for meg å bli valgt til å gjøre dette. Man må være gal for ikke å bli nervøs av en oppgave som denne, sier Hannah til The Guardian.

Hun forteller videre at hun har hatt ideen til en ny kriminalroman i to år, og etter å ha presentert en 100 siders skisse for Christies forlag og familie fikk hun tillatelse til å skrive den neste boka i Poirot-serien, som vil bli publisert i september til neste år.

Christies barnebarn, Mathew Prichard, sier at beslutningen om å la noen andre ta over bestemorens verker ikke var enkel, men at familien bestemte seg da de innså at en Poirot-oppfølger muligens ville vekke folks interesse for Christies bøker.

Ser på Christie som hellig Hannahs kommende bok vil ikke inkludere Poirots bestevenn Arthur Hastings, og handlingen vil finne sted mellom Christies bøker «The Mystery of the Blue Train» (1928) og «Peril at End House» (1932). Flere detaljer enn disse vil ikke forfatteren røpe.

KJÆR KARAKTER: Hercule Poirot har lenge vært en kjær karakter, både på TV-skjermen og i Agatha Christies bøker. Til neste år presenteres detektiven for en ny, spennende sak i forfatter Sophie Hannahs kommende bok. Foto: Stella Pictures
KJÆR KARAKTER: Hercule Poirot har lenge vært en kjær karakter, både på TV-skjermen og i Agatha Christies bøker. Til neste år presenteres detektiven for en ny, spennende sak i forfatter Sophie Hannahs kommende bok. Foto: Stella Pictures Vis mer

Prichard forteller til The Gurdian at forlaget og familien mest sannsynlig ikke vil gjøre det samme med Christies andre detektiv, Miss Maple, og det er heller ikke sikkert at de vil godkjenne flere enn èn ny Poirot-bok.

- Jeg ser på hvert ord Agatha Christie har skrevet nærmest som en hellig tekst, så jeg kommer ikke til å ta meg noen friheter med boka. Han kommer ikke til å begynne å stå på rulleskøyter, for å si det sånn, sier Hannah til avisa, og fortsetter:

- Jeg vet mange mener at man skal la karakterene være når en forfatter går bort, men dette har blitt gjort med så mange kjente, avdøde forfattere, bare se på James Bond og Sherlock Holmes, at det nesten ville vært en skam om ikke Christie får det samme gjort for seg.

KRIMDRONNING: Den verdenskjente forfatteren Agatha Christie døde i 1975, men etterlot seg minneverdige karakterer som Miss Maple og Hercule Poirot. Foto: Scanpix
KRIMDRONNING: Den verdenskjente forfatteren Agatha Christie døde i 1975, men etterlot seg minneverdige karakterer som Miss Maple og Hercule Poirot. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling