VIKTIG FOTBALLBOK: Den britiske journalisten Adrian Tempany er en av mange som mener at engelsk fotball gradvis har mistet sin sjel etter at Premier League overtok for det gamle divisjonssystemet i 1992. I den ferske boka «And the Sun Shines Now. How Hillsborough and the Premier League Changed Britain» viser han hvorfor. Foto: NTB SCANPIX
VIKTIG FOTBALLBOK: Den britiske journalisten Adrian Tempany er en av mange som mener at engelsk fotball gradvis har mistet sin sjel etter at Premier League overtok for det gamle divisjonssystemet i 1992. I den ferske boka «And the Sun Shines Now. How Hillsborough and the Premier League Changed Britain» viser han hvorfor. Foto: NTB SCANPIXVis mer

- Ny bok om Hillsborough-tragedien er pensum for alle som liker engelsk fotball

Katastrofen som endret engelsk fotball.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Premier League er endelig i gang igjen. Foran oss ligger måneder med «mang ei herlig stund», som Åge Aleksandersen synger så vakkert. Eller bør vi heller protestere mot et glattslikket, profittjagende produkt som sikler etter verdensherredømme på bekostning av lokale fans?

Det har skjedd mye med engelsk fotball siden den gylne tippekampalderen da tennene lå igjen i garderoben og taklinger bakfra knapt førte til tilsnakk. Spillet har blitt bedre, rammene rundt mye mer strømlinjeformet, og ikke minst: dagens liga bader i penger. Men noe har gått tapt på veien.

Den britiske journalisten Adrian Tempany er en av mange som mener at engelsk fotball gradvis har mistet sin sjel etter at Premier League overtok for det gamle divisjonssystemet i 1992. I den ferske boka And the Sun Shines Now. How Hillsborough and the Premier League Changed Britain viser han hvorfor.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn