Ny bok viser Tove Janssons kjærlighet til arbeidet, mora, menn og kvinner

Biografien om Mummis mamma er et must for kulturinteresserte.

MUMMIS MAMMA: Tove Jansson i 1988. I år ville den finske forfatteren ha fylt hundre år. Foto: NTB SCANPIX / AP / Hans Paul Lehtikuva
MUMMIS MAMMA: Tove Jansson i 1988. I år ville den finske forfatteren ha fylt hundre år. Foto: NTB SCANPIX / AP / Hans Paul Lehtikuva Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Hundreårsdagen til Tove Jansson feires med gjenutgivelser av bøker hun skrev, og av bøker hun illustrerte - som Lewis Carolls «Alice i Eventyrland». En ny biografi foreligger også, skrevet av den finske kunsthistorikeren Tuula Karjalainen.  

Ifølge biograf Karjalainen, var det viktigste i Janssons liv å arbeide og å elske. I den rekkefølgen. Biografien fordyper seg både i kunsten og kjærlighetsforholdene, men starter på tradisjonelt og kronologisk vis med kunstnerens barndom.  

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer