Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ny Bond-film klar

Tittel, skuespillere og den nye Bond-bilen endelig offentliggjort.

FORTSETTER: Daniel Craig skal spille superspionen også i «Spectre», den kommende Bond-filmen. Foto: Fotoweb
FORTSETTER: Daniel Craig skal spille superspionen også i «Spectre», den kommende Bond-filmen. Foto: Fotoweb Vis mer

(Dagbladet): Torsdag ble detaljene rundt den 24. «James Bond»-filmen offentliggjort. 

Filmen skal følge opp den vanvittige suksessen fra «Skyfall», den forrige Bond-filmen. Den ble i sin tid Sony Pictures' mest innbringende film noensinne, og første film til å spille inn hundre millioner pund, altså over en milliard norske kroner, i Storbritannia alene.

Skal hete «Spectre» Ikke uventet er derfor manusforfattere de samme i den nye filmen. Også regiteamet forblir mer eller mindre uendret fra «Skyfall».

Regissør Sam Mendes har ansvaret for den nye Bond-filmen også, og fra scenen til Pinewood Studios utenfor London kunngjorde han at den skal hete «Spectre» og kommer på kino i oktober 2015.

Innspillingen av filmen skal ta sju måneder, starte fortløpende og foregå steder som London, de sveitsiske alpene og Mexico City. 

«Det er her til Pinewood Studios at filmbudsjetter kommer for å dø», kunngjorde regissør Mendes til latter fra publikum og siktet til James Bond-seriens svindyre historikk. 

Fra «Sherlock» til Bond Mange kjente navn skal bistå Daniel Craig i den nye filmen, kunne Mendes berette.

Regissøren, som nå skal lage sin andre Bond-film på rappen, fortalte at navn som Ben Whishaw, Naomi Harris, Andrew Scott, kjent fra «Sherlock» og Christoph Waltz, som ble verdenskjent i filmene «Inglorious Basterds» og «Django Unchained», blir å finne i neste film om den britiske spionen.

Den nye Bond-filmen fortsetter også samarbeidet med Aston Martin, slik at det nok en gang blir en britisk Bond-bil. 

Har vært trøbbel Manusforfatterduoen Neal Purvis og Robert Wade, som skrev store deler av «Skyfall»-manuset, var opprinnelig ikke ønsket med til neste film i rekka. 

Den beslutningen måtte regissør Mendes og resten av teamet hans gjøre om på, etter at første manusutkast til «Spectre» ble forkasta.

Endringene «Skyfall»-forfatterene gjorde på det nye «Spectre»-manuset skal visstnok ha begeistret både Mendes og Daniel Craig nok til at skriveduoen ble ønsket velkommen tilbake på sett og et ferdigstilt manus nå foreligger. 

«Spectre» har premiere på britiske kinoer 23. oktober neste år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling