Ny Brødrene Dal-serie var planlagt

Skulle sendes på NRK i høst.

EGEN PLASS: Lars Mjøen og Knut Lystad er tilbake på gamle trakter. På innspillinsstedet for den første Brødrene Dal-serien, oppdaget de at det hadde kommet opp et skilt til ære for dem. Foto: Torbjørn Berg
EGEN PLASS: Lars Mjøen og Knut Lystad er tilbake på gamle trakter. På innspillinsstedet for den første Brødrene Dal-serien, oppdaget de at det hadde kommet opp et skilt til ære for dem. Foto: Torbjørn Berg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||  - Vi var bare så vidt rundt svingen og spilte inn 13 episoder av Brødrene Dal på 300 meter, sier Lars Mjøen, og peker mot Sørkedalselva.

Han og Knut Lystad står ved det stille vannets bredde. På et tre, under masse blader, henger et skilt med påskriften «Brødrene Dals plass». Det er lenge siden Gaus og Roms var her, men høsten 1978 tilbrakte de tre måneder ved elvesvingen.

Da var de tre. I dag er de to tilbake etter Trond «Brumund» Kirkvaag gikk bort av kreft høsten 2007.

Tidenes ungdomsprogram «Brødrene Dal og professor Drøvels Hemmelighet» ble spilt inn her. Gjennom 13 episoder padlet brødrene forbi en beverfamilie, et brudepar og et 90-meters skilt, og var i grunn en rekke sketsjer bundet sammen av kanoen Elvegris på Overfloden.

- Det så ut som vi var i jungelen, og fikk tusenvis av tegninger med papegøyer tilsendt fra barn, mimrer Knut Lystad.

Serien hadde premiere i 1979 med sendetid i «Halvsju».

Den huskes så godt at Dagbladets lesere har sendt de tre oppdagelsesreisende brødrene i Thor Heyerdahls ånd til en soleklar seier i Dagbladets nettkåring av beste tv-program for ungdom. Brødrene stakk av med seieren nettopp foran programmet de ble sendt i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer