Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ny «Da Vinci-koden»-rettssak

For andre gang på noen få uker må en britisk domstol avgjøre en krangel om rettighetene til «Da Vinci-koden». Men denne gangen dreier det seg om musikk.

London (ANB-AP):  High Court i London besluttet i april at Dan Brown ikke hadde begått plagiat da han utga det som ble en suksessbok.

Denne gangen skal High Court avgjøre om Sony BMG har gått Universal Music i næringen ved å gi ut et album med navnet «Musikken inspirert av Da Vinci». Ifølge Universal, som har rettighetene til det originale filmmusikkalbumet til «Da Vinci-koden», prøver Sony BMG å framstille CD-en som musikken til filmen.

Sony BMG hevder på sin side at de bare drar nytte av et markedspotensial.

Retten skal avgjøre saken fredag, samme dag som filmen har premiere på norske kinoer, samt i en rekke andre land.

(ANB)

PENGEMASKIN: Dan Browns bok «Da Vinci-koden» har utløst en pengestrøm uten like, både for ham og andre. Foto: SCANPIX
PENGEMASKIN: Dan Browns bok «Da Vinci-koden» har utløst en pengestrøm uten like, både for ham og andre. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling