MAKEOVER: Noen av jentene i «Top Model» jubler når de får høre om sin nye «look». Video: TV Norge / FEM Vis mer

«Top Model 2016» episode 3:

Ny dag, nye hverdagsintriger

"Från pudel til liksom BOOM!...Mådel."

NB: Inneholder spoilere og dårlig svensk.

Top Model episode 3

0 1 6
Tirsdager og torsdager kl 2130
Beskrivelse:

Den moderne gladiatorkampen der en jørri skal skille tawp models fra nawt models.

Kanal:

Fem

Se alle anmeldelser

RECAP: På grunn av en glitch i the matrix ble episode 2 av «Tawp Model» sendt forrige torsdag. For en gal verden vi lever i. Vi hopper derfor rett over til tredje episode av denne moderne gladiatorkampen fylt av indre skjønnhet, jurymail og pannelugger.

Morgenen gryr i Casa Portugal, der jentene bor. Men idyllen skal ikke vare. Det kommer en jurymail, som forteller at det er tid for makeover. Alle vet visst hva dette innebærer, for det utløser spontane, skrekkblandede hvin hos jentene. Noen har gruet seg til dette. Noen har gledet seg. Hele det menneskelige spekter av følelser i én og samme scene, der, altså.

The one and only

Legende og jørrimedlem Johan Hallberg står klar til å briefe dem, og selv om han for øyeblikket har tatt på seg de nye Oculus Rift-brillene sine og befinner seg langt inne i sin egen virtuelle virkelighet, klarer han fint å få introdusert "the one and only Corrine Henriksson!"

THE ONE AND THE ONLY: Corrine & Friend. SKJERMDUMP: FEM
THE ONE AND THE ONLY: Corrine & Friend. SKJERMDUMP: FEM Vis mer

Kjent fra Corrine & Friends?

Nei?

Ingen?

Ikke jeg heller.

Hun er kanskje et slags svensk svar på hun norske damen med Nikita-salongene?

Uansett, å style hår er det hun skal. Hver look de har planlagt for jentene blir møtt med nye hvin som denne gangen suppleres med applaus. Forandring fryder.

PIXIE: Charlotte skal få pixie-cut, og legger begge hendene på høyre kinn, det internasjonale tegnet for "jeg skal bli en nusselig, liten alv". SKJERMDUMP: FEM
PIXIE: Charlotte skal få pixie-cut, og legger begge hendene på høyre kinn, det internasjonale tegnet for "jeg skal bli en nusselig, liten alv". SKJERMDUMP: FEM Vis mer

Ronja skal få "Hollywoodwife: supersexigt, kvinnelig och feminin." Kvinnelig OG feminin? På én og samme tid? Nå gir jeg meg ende over.

SE SÅ GLAD: Benedicte skal få "langt 70-tallshår med en riktigt kool gardinlugg à la Corrine & Friends." SKJERMDUMP: FEM
SE SÅ GLAD: Benedicte skal få "langt 70-tallshår med en riktigt kool gardinlugg à la Corrine & Friends." SKJERMDUMP: FEM Vis mer

Pixie-kort: en etterlengtet forklaring

Etterpå er Charlotte toppfornøyd, og lurer du på hvorfor forklarer hun villig vekk til kamera: "Hvorfor jeg ville ha pixie-kort hår var vel fordi at jeg selv har veldig kort hår nå og jeg har alltid vært veldig glad i å ha langt, men nå har jeg ikke langt så jeg tenkte at siden jeg først har kort så har jeg lyst til å prøve noe skikkelig nytt."

Kjære videregåendeelever, jeg kan allerede nå avsløre at å tolke setningen over kommer til å danne grunnlaget for 70% av karakteren deres på norskeksamen til våren. Lykke til.

Jentene styles og klippes, og Linda, som i episode 2 tok til etterretning at de andre jentene synes hun er litt mye og masete, er bortom hos de andre og tar på håret deres fordi hvorfor ikke.

I det hele tatt styles og klippes det mye. Jeg dobbeltsjekker om vi har gått umerkelig over i reklame og dette er en timinutters promo for Corrine & vennene hennes. Vi har ikke det.

Konferansetime

Hallberg er innom og klemmer Charlotte, og drar i gang en prat, som det upartiske jørrimedlemmet han er. De har en liten konferansetime, eller "Hallberg prater uavbrutt og Charlotte nikker og sier ja," som jeg foretrekker å kalle det.

Skandinavias beste lyttefjes? SKJERMDUMP: FEM 
Skandinavias beste lyttefjes? SKJERMDUMP: FEM  Vis mer

Dette er til-ettertanke-delen av programmet, og praten går over på mobbing. Charlotte har hatt en tøff oppvekst, men har nå bygget seg selvtillit og mener det er viktig å være fornøyd med den man er og at skjønnhet kommer innenfra.

Hallberg, på sin side, slår et lite slag for mobbing, i et forsøk på å bonde med henne. "Vi som har upplevad det, vi får nåt ekstra med i livet. Vi blir lite fighters."

Mobbere i hele Skandinavia: pust lettet ut, dere gjør ofrene deres en tjeneste. Han fyren på tv sa det.

De klemmer og gråter en skvett, og blir ting vakrere innvendig nå så tror jeg begge kommer til å eksplodere av sin indre skjønnhet, så det er kanskje like greit at vi får en liten reklamepause.

Pudler og gulvmopper

Jentene viser hverandre sin nye look.

Som mannlig seer er jeg programforpliktet til å ikke egentlig se noen forskjell. SKJERMDUMP: FEM
Som mannlig seer er jeg programforpliktet til å ikke egentlig se noen forskjell. SKJERMDUMP: FEM Vis mer

Alle spør hverandre om de er fornøyd, og alle nikker like tappert og svarer "mhm" mellom sammenbitte tenner og stive smil.

Nei, seriøst. Kjempeglad. SKJERMDUMP: FEM
Nei, seriøst. Kjempeglad. SKJERMDUMP: FEM Vis mer

Hallberg hviner av entusiasme og mener Anne-Mette ser ut som en blanding av en puddel og en gulvmopp.

Jeg tror han gir henne et kompliment, for la oss ikke glemme at gulvmopper også er vakre på innsiden. Anne-Mette hyperventilerer på utsiden.

Jeg nominerer herved dette til årets skjermdump 2016. SKJERMDUMP: FEM
Jeg nominerer herved dette til årets skjermdump 2016. SKJERMDUMP: FEM Vis mer

Så er det dags for makeup, og så får vi en ny glitch i the matrix og ti minutter passerer uten at jeg merker det, men vi snakker visst fortsatt om håret til jentene, og Hallberg framsnakker overgrepet han har gjort mot Anne-Mettes hår:

"Från pudel til liksom BOOM!...Mådel."

Whopper

Ny dag, nye hverdagsintriger. Lovisa har endelig fått prossesert traumet etter at de måtte farge håret hennes to ganger, og det blir en aldri så liten furore i camp'en da det viser seg at Linda har spart en Burger King-whopper i kjøleskapet som hun nå skal spise til frokost (whopperen, altså, ikke kjøleskapet). Til å synes at Linda maser veldig mye på dem så maser de andre jentene veldig mye på hva Linda driver med, i grunn.

Det dukker opp en ny jurymail, som møtes med akkurat samme, enorme entusiasme som tidligere jurymail. Er det ikke sånn at dette skjer hver dag? Har vi egentlig hoppet flere uker frem i tid, der jentene i mellomtiden har svevd i konstant uvisshet og lediggang, eller får de dopamin-sjokk av en hendelse som er like regelmessig og forutsigbar som at vekkerklokken ringer?

Nei, hør på meg, her sitter jeg, blaserte ring-3-kisen og himler med øynene over at noen fortsatt klarer å vise entusiasme over de små ting her i livet. Jeg skammer meg nå, altså. Jeg gjør det.

City chic

Jentene kjøres rundt i downtown Portugal til de endelig slippes ut ved et tre, for avfotografering.

"Tänk er lite så häre city chic, à la «Sex in the City». Carrie Bradshow [sic] i pasteller, stärka färger på höga klakkar." For ingenting roper haute couture som 15 år gamle tv-serier.

Verdens største panamahatt, eller verdens minste hode? Kjør debatt. SKJERMDUMP: FEM
Verdens største panamahatt, eller verdens minste hode? Kjør debatt. SKJERMDUMP: FEM Vis mer

Janka begynner å kjenne på at Hallberg får alle de gode sitatene, så med vilkårlige kunstpauser underveis anbefaler hun jentene å "bruk deres nye looks, deres nye staaaaails. Og hår til deres fordel. For hva dere leverer i dag vil vi. I juryen. Bruke på judgement day."

(Judgement day er som kjent den siste greia i Bibelen der både den ene og den andre vender tilbake for å dømme levende og døde og skille tawp models fra nawt models.)

Cawnfidence

"Bruk det nye håret ditt til din fordel," er Jankas tips til Lovisa, som ikke har fått større makeover enn litt rødskjær i Marilyn Monroe-sveisen sin. Som enhver mentor med respekt for seg selv lar hun den kryptiske gåten henge, og overlater det til Lovisa selv å finne ut hvordan hun skal bruke alt rødskjæret til sin fordel. Noen forslag?

Vi får et gjensyn med fotografen Joona fra forrige episode, han som kompenserer for manglende personlighet med bart, sjørøverring i øret og overflødige vokaler i navnet sitt.

PÅ T-SKJORTEN: De japanske tegnene for pregløs. SKJERMDUMP: FEM
PÅ T-SKJORTEN: De japanske tegnene for pregløs. SKJERMDUMP: FEM Vis mer

Janka fortsetter å snakke om Lovisa, og siden enhver mentor med respekt for seg selv også må ha syntaktiske utfordringer (se også: Yoda, Mr. Miyagi), snakker hun kun i isolerte setningsledd og overlater til oss å fylle inn tomrommene. "At hun har...cawnfidence. Men ikke når hun står foran kamera."

"Confidence" er nesten det samme som "selvtillit", forresten, bare enda mer, siden det blir sagt på engelsk.

Ingen selfie

Hallberg: "Truta inte så mycket med läpporna. Det är ingen selfie det här!" (Jonas Hallbergs programledertips #23: Finn på dine egne verb! Å verbifisere "trutmunn" til for eksempel "at truta" vil gi deg et forsprang på andre med mer ærbødighet overfor språk. Vis de ordklassene hvem som er sjefen!)

Janka, desperat etter bekreftelse og sine egne catchphraser, prøver å skyte inn "Det er akkurat det jeg sa til henne. Less selfie, more fashion." Men kamera har allerede gått videre. :'(

Kathleen sliter med poseringen, og selv ikke Joonas' persoonlighetsmessige soorte hull kan få henne til å slappe av.

Hallberg er ikke fornøyd. "Hon är så katalogig." (Jonas Hallbergs programledertips #59: Adjektivisering av substantiv gjør personligheten din enda mer personlighetete!)

Whatever mådels

Jørrien går gjennom bildene fra dagens shoot. Hallberg er hallnögd: "Det är en curvy season, men nu måsta dom vära like confident som om det var... whatever mådels." Fin innhenting der, Hallberg.

Footoo-Joona virker å være enig i absolutt alt Hallberg sier. Enten det, eller så har han fått et slag som har rammet talesenteret i hjernen så de eneste ordene han kan si er "ja" og "absolut".

Joona gruer seg til Movember, måneden da alle har lik personlighet som ham. SKJERMDUMP: FEM
Joona gruer seg til Movember, måneden da alle har lik personlighet som ham. SKJERMDUMP: FEM Vis mer

Alle er enige om hvem som tok det beste bildet. De peker.

Og så slutter selvsagt episoden. Makan.

Neste episode: En av jentene tar bussen! Hallberg er skuffet! Noen/noe tryner av catwalk-en!