Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ny Dagblad-redaktør

Hvordan kan sjefredaktør Thor Gjermund Eriksen (37) gjøre Dagbladet bedre? Les svarene fra nettmøtet.

- Leseren kommer ikke til å merke noen endringer umiddelbart. Men vi må bli bedre på nyheter og bedre på å skrive for begge kjønn. Vi må skrive om det som betyr noe i hverdagen for folk. Vi skal bli bedre på nyheter om kultur, samfunnslivet, hendelser og sport, sier Thor Gjermund Eriksen til Dagbladet.no.

- Vi skal vokse og vi skal konkurrere med VG. Det betyr ikke at vi skal kopiere, men at vi skal bli bedre.

Skal snu utviklingen

En papiravis med synkende opplag og en intern omstillingsprosess er det som venter den nye sjefredaktøren.

- Det blir tøft å snu opplagsutviklingen. Derfor er jeg utrolig glad for mottakelsen jeg fikk av de ansatte i dag. Vi kommer ikke utenom kutt for å styrke avisa, men vil gjøre det først og fremst gjennom frivillige ordninger, sier han.

Han lover å videreføre Dagbladets publisistiske tradisjon. - Vi skal videreføre det Arve Solstad startet da vi gikk over til tabloid. Og det John Olav Egeland startet med Magasinet på lørdager. Vi skal bli enda flinkere til å utvikle oss raskere.

John Olav Egeland trakk seg fra redaktør-jobben 18, mars i år. Da hadde han hatt stillingen i drøyt to år.

Thor Gjermund Eriksen er i dag politisk redaktør og ble for to år siden hentet tilbake til Dagbladet fra stillingen som avdelingsleder for politisk avdeling i Aftenposten.

Eriksen har sin utdannelse fra Universitetet i Oslo og Handelshøyskolen BI.

Eriksen tiltrår stillingen fra i dag. Konstituert redaktør John Arne Markussen skal forstette som leder i avisa og jobbe spesielt med utviklingsoppgaver på konsernnivå.

<B>UTSKJELT?</B> - Vi må tåle å være utskjelt, men skal oftere være utsolgt, sa sjefredaktør for Dagbladet Thor Gjermund Eriksen i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media