Ny distriktsslakt i NRK

NRK-ledelsen vil slå sammen distriktskontorene i Finnmark, Sogn og Fjordane, Vestfold og Buskerud. Statskanalen sparer dermed ti millioner kroner, men kuttene blir høyst trolig en sak for Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NRK-styret slo før jul i fjor sammen distriktskontorene i trøndelagsfylkene, samt Hedmark og Oppland til to kontorer. Til tross for massiv kritikk fra NRK-ansatte og politikere, la NRKs distrikts- og nyhetsdirektør Anne Aasheim i går fram forslag om ytterlige kutt i distriktene.

Distriktskontorene i Finnmark, Sogn og Fjordane, Vestfold, Rogaland, Nordland og Buskerud foreslås nå nedlagt som selvstendige enheter.

Fem skal vekk

Det er flere mulige alternativer å legge NRKs distriktskabal på, men utfallet blir at ledelsen i tre eller fire områder skal slås sammen, og at inntil fem distriktskontorer skal sammenslåes. I tillegg vil en del lokalkontorer bli erstattet med hjemmekontorer.

- Vi gjør dette for at NRK skal bruke mindre penger på ledelse og administrasjon, slik at vi får frigjort mer penger til å øke tilstedeværelsen i distriktene, sier Aasheim til Dagbladet.

- Hvordan er det mulig?

- Vi sparer 38 stillinger ved å slå sammen kontorer. 15 av disse stillingene sparer jeg, så har jeg 23 som jeg vil skal brukes til å være mer på plass i Haugalandet, på grensa mellom Nordland og Troms, samtidig som vi vil satse på et nytt digitalt radiotilbud på vestsida av Oslofjorden, sier Aasheim.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer