DOKUMENTAR: En ny dokumentarfilm om det franske magasinet Charlie Hebdo er kjøpt opp for distribusjon på filmfestivalen i Cannes som åpnet onsdag. Foto: Ap / Scanpix
DOKUMENTAR: En ny dokumentarfilm om det franske magasinet Charlie Hebdo er kjøpt opp for distribusjon på filmfestivalen i Cannes som åpnet onsdag. Foto: Ap / ScanpixVis mer

Ny dokumentarfilm om Charlie Hebdo

Kjøpt opp av et distribusjonsselskap på filmfestivalen i Cannes.

(NTB/DAGBLADET): Tolv personer drept da terrorister stormet lokalene til satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris i januar.

Hendelsen rystet en hel verden, og dagen etter kunne man se Charlie Hebdo-karikaturer på mange avisforsider verden over, også på Dagbladets forside.

Nå er en ny dokumentarfilm om det franske magasinet kjøpt opp av et distribusjonsselskap på filmfestivalen i Cannes.

Far og sønn «Jeg er Charlie» er laget av far og sønn Daniel og Emmanuel Leconte som også står bak en tidligere dokumentarfilm om det satiriske Paris-magasinet.

Den nye dokumentaren inneholder intervjuer med de gjenlevende redaksjonsmedlemmene og beskrives som en hyllest til venner som «døde for det franske idealet», ifølge bransjebladet Variety.

I deres første film om Charlie Hebdo skildrer regissørduoen de juridiske kampene som oppsto etter at bladet publiserte Muhammed-karikaturer i 2007.

Pyramide Films i Paris har sikret seg rettighetene til den nye dokumentaren i Frankrike og det internasjonale salget. Selskapet planlegger premierer og festivaldeltakelse mot slutten av sommeren.

Solgt i Norge Kort tid etter angrepet ble det kjent at satiremagasinet skulle gis ut som vanlig - og med Muhammed-karikaturer.

Også i Norge var det mulig å få tak i den historiske utgaven av magasinet, og det var lang kø utenfor Narvesen Continental, det eneste utsalgsstedet, da 170 eksemplarer kom i salg.