«Game of Thrones»

Ny dyreart oppkalt etter Nattkongen

- Bieflua har mange likheter med «Game of Thrones»-karakteren, sier entomolog Brian Lessard.

NIGHT KING: Nattkongen og hans hær av hvitvandrere fra «Game of Thrones» brakte vinteren til Westeros. Nå er det oppdaget en flue i Australia som har svært mye til felles med antagonisten fra HBOs gigasuksess, ifølge forskerne som har gitt den navnet Paramonovius nightking. Foto: HBO Nordic
NIGHT KING: Nattkongen og hans hær av hvitvandrere fra «Game of Thrones» brakte vinteren til Westeros. Nå er det oppdaget en flue i Australia som har svært mye til felles med antagonisten fra HBOs gigasuksess, ifølge forskerne som har gitt den navnet Paramonovius nightking. Foto: HBO Nordic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er gått noen måneder siden verden sto på hodet som følge av «Game of Thrones». Ikke alle var like fornøyde med hvordan historien endte for Nattkongen og hans zombiehær. Nå har imidlertid «The Night King» fått en aldri så liten renessanse - i insektenes verden.

Paramonovius nightking

For det er nemlig nylig oppdaget en ny type flue i Australia, som har fått navnet Paramonovius nightking. Insektene trives på vinteren og har en krone av pigg-aktige hår. Dessuten forandrer den andre insekter til «zombier», melder forskere til BBC.

Det er flere insekter som gjør insekter om til «zombier», som for eksempel denne parasittiske vepsen fra Amerika:

Nattkongen, eller «The Night King», er HBO-suksessens definitive antagonist, og dukker først opp i sesong fire, i episoden «Oathkeeper». Men allerede i seriens første episode stifter seerne bekjentskap med Nattkongens fryktinngytende undersåtter: de levende døde, med isblå øyne. Nattkongen er nemlig i stand til å vekke de døde til «live», og samler seg etter hvert en svær zombiehær.

Insektet lever bare i et lite område i vestre del av Australia, og er omtrent en centimeter langt. Det ble først oppdaget i 2012 av to hobbyforskere i en nasjonalpark i Australia. Flere år seinere kunne doktorgradsstudent Xuankun Li ved Australias samvelde- og industriforskningsorganisasjon (CSIRO) bekreftet at det er snakk om en ny art.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer