Ny e-bokhandel tar opp kampen mot Amazon

En halv million gratis titler.

NY E-BOKAKTØR: Den amerikanske bokhandlerkjeden Barnes and Noble lanserte en ny, svært nettbokhandel for e-bøker denne uka. Faksimile: Barnesandnoble.com
NY E-BOKAKTØR: Den amerikanske bokhandlerkjeden Barnes and Noble lanserte en ny, svært nettbokhandel for e-bøker denne uka. Faksimile: Barnesandnoble.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den amerikanske bokhandlerkjeden Barnes and Noble lanserte denne uka det de kaller for verdens største e-bokhandel. Det melder blant andre Washington Post.

Dermed tar de opp kampen med Amazon.com og deres Kindle-lesebrett, som har rådet grunnen nokså alene til nå.

Flere plattformerMens Amazon.com tilbyr omkring 330 000 titler for lesebrett i sin nettbokhandel, lover Barnes and Noble over 700 000. Over 500 000 av disse er til og med gratis. Bokhandelen har nemlig gjort en avtale med Google om å distribuere e-bokversjoner av bøker de har scannet fra universitetsbiblioteker i USA. Dette er bøker som faller inn under såkalt «public domain», det vil si at opphavsretten har utløpt.

I motsetning til Amazons bøker, kan ikke Barnes and Nobles bøker leses på verken Kindle-lesebrettet eller Sonys eReader. Derimot må du laste ned bokhandelens eget gratis eReader-program, som fungerer både på iPhone, iPod og nyere utgaver av Blackberry, Mac og Windows, i tillegg til et nytt lesebrett som Plastic Logic skal lansere i løpet av 2010. Programmet kan kun brukes til å lese bøker fra Barnes and Noble.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer