Ny, ekstrem dokusåpe

Deltakerne i «Kontrakten» overlater hele sitt liv til produsenten. De skal ikke vite hva som er virkelighet og hva som er TV.

Svenskene er et skritt foran oss. De har allerede skjønt at «Robinsonekspedisjonen» er for pingler.

I sommer spilles øy-«dramaet» inn for siste gang. Hvordan det blir i Norge vet vi ikke. Produsenten har fått omtrent 500 søkere, og fristen er ute.

Virkelighet og TV går i ett

Det nye konseptet kalles «Kontrakten». Neste år skal programmet sendes på svensk tv.

Opplegget minner litt om forholdene stakkars Truman i filmen «Truman Show» opplever, og dessuten filmen «The Game» med Michael Douglas og Sean Penn.

12 deltakere skal gi produsenten full kontroll over sine liv. De konkurrerende tas inn i en bisarr verden full av merkelige situasjoner hjemme og på jobb. Og de overvåkes selvfølgelig av kamera.

Verken publikum eller deltaker skal få vite hva som er virkelighet og hva som er iscenesatt. Venner og familie skal involveres, men ingen utenom produsenten vet sannheten.

- Neste skritt innen reality

- Dette er neste skritt innen reality, vi er svært glade for at SVT vil være med å produsere serien. Men de var jo også først med «Robinson» en gang i tida, sier Marianne Gray hos produsenten Jarowsiij fra TV-messa i Cannes til Aftonbladet.

Innspillingene skal begynne til høsten eller våren.

SVT fikk i sin tid massiv kritikk for «Robinson». Men publikum er mer harbarka nå. Allerede har konseptet «Kontrakten» blitt solgt til flere andre land, blant annet Italia, Australia og Tyskland.

Er ikke du lei av realityshow nå? Er det marked for flere slike serier? Delta i realitydebatten!

<B>JIM CARREY:</B> Spilte Truman i filmen fra 1998. Truman visste ikke at han levde i en tv-skapt verden. Og at «Truman show» hadde millioner av seere som fulgte hans daglige liv.
<B>MICHAEL DOUGLAS</B>: Ble truet på livet i «The Game». Vi skal ikke avsløre historien, men tittelen på filmen sier ganske mye. Snart får svenske dokusåpedeltakere delta på omtrent det samme. Om de har lyst da.