Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ny fantasy-triologi

Teamet bak «Ringenes Herre» er klar for å produsere en ny fantasy-triologi for kinolerretet. Det er snakk om den populære og prisvinnende «His Dark Materials» av Philip Pullman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New Line Cinema har kjøpt rettighetene til å produsere filmene basert på barnebokserien «His Dark materials», melder Variety.

Rift om filmrettighetene

Det britiske forlaget Scholastic har sittet på filmrettighetene i seks år, og flere produsenter, blant annet Sydney Pollack og Anthony Minghella har vært ute etter å få filme bøkene.

Presset ble ikke mindre etter at Philip Pullmans siste bok i triologien «The Amber Spyglass» vant den gjeve Whitbread-prisen i år, for første gang gitt til en barnebokforfatter. Boken fikk også British Book Award for beste barnebok i 2001

Fra lærer til forfatter

Philip Pullmanns inspirasjon til å lage sin egen verden i bokform, kom kanskje fra barndommen. Både far og senere ste-far var i The Royal Airforce, og han reiste over hele verden før han endte i North Wales i tenårene.

I voksen alder endte han opp som lærer i Oxford. I 12 år underviste han blant annet i folke-eventyr, før han ble heltidsforfatter.

Hans første bok var en voksen-bok, men det var med barne-bøkene sine han skulle bli kjent. Han skrev flere bøker før han begynte på «His Dark Materials». Med triologien begynte bokprisene å rulle inn. Han lever fremdeles i Oxford, hvor han skriver bøker i et skjul i hagen.

På forlagets internettsider svarer Pullman på spørsmål om hvorfor historier er så viktige:

«Fordi de underholder og underviser, de hjelper oss både å nyte og å holde ut livet. Etter næring, husly og vennskap, er historier det vi trenger mest her i verden».

Kritikerroste bøker

Trilogien som består av bøkene «The Golden Compass», «The Subtle Knife» og «The Amber Spyglass» beskriver en langt mørkere verden enn Harry Potters.

Hovedpersonene er to barn som lever i parallelle verdener, omgitt av forskjellige vesener. Bøkene som riktignok er fulle av magi, går også inn på moralske temaer som barndom, uskyld og synd.

Britisk presse har vært begeistret for Pullmans siste bok. The Observer omtalte boka under tittelen «Philip Pullman. Is he the best story-teller ever?», The Daily Thelegraph uttaler «What he has written will undoubtedly become a classic...It is an astonishing imaginative feat». Til og med Monthy Pyton-medlem Terry Jones har uttalt seg: «Philip Pullman\'s His Dark Materials trilogy is one of the great imaginative works in the English language».

Les mer om bøkene til Philip Pullman på hjemmesidene til forlaget Scholastic.

Hele Norges coronakart