Ny fastkrimlege

TV 2 vil ha høyere rating, «Medisinmannen» er deres nye fastkrimlege.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: TV 2 har kastet seg rundt og hentet inn det svenske thrillerdramaet «Medisinmannen» for å lege noen ratingsår, ettersom det ikke går så bra med «Filmstjerne» - og mens TVNorges «Heia Tufte!» går for gull. «Medisinmannen» er en klassisk kidnappet-sønn-krimgåte i åtte deler som hadde svensk TV4-premiere i september. TV 2 har tidligere hatt bra suksess med nordisk kvalitetskrim på mandager med blant annet «Beck» og «Mordkommisjonen».Etter å ha sett første episode er det først og fremst klart at dette dreier seg om å tyne mest mulig ut av Mikael Persbrandt, nå i rollen som Martin Holst. Han er en vellykket fyr som styrer familieselskapet Holst Medicals.

Kvalitetsspill

Holst er gift med Anne, og paret har sønnen Jonas sammen. Under samme tak bor også ungjenta Tintin, som er Annas datter fra et tidligere ekteskap. De fire bor i en herskapelig villa og ser ut til å nyte de goder som følger med en far som pumper ut legemidler til en syk verden.Persbrandt er en skuespiller som egner seg utmerket til å bekle ekle roller, men denne gangen må han by på mer av sitt talent som Holst. Han er kapabel til det også. I mindre roller står det en kø av svenske kvalitetsskuespillere som vi kjenner fra diverse serier og filmer.Riktignok stilles det etiske spørsmål ved hva Holst og hans firma holder på med av dyreforsøk i laboratoriene, men når hans sønn blir kidnappet spiller penger og makt liten rolle mot den avmakten som inntrer. Persbrandts bråkjekke skuespillerstil makter også å gi et troverdig bilde av en desperat far. Det bygges i kveld sakte opp mot et slags klimaks. Vi skal ikke røpe mer enn at Holst nettopp har lansert er et nytt og revolusjonerende antidepressiva som skal ut på verdensmarkedet. I kulissene snuser det både dyrevernaktivister og konkurrerende legemiddelfirmaer. De sistnevnte liker ikke at en oppkomling som Holst kanskje skal få suksess.

God mandagskrim

Samtidig, de to kidnapperne som ankommer fra Thailand - i shorts og Hawaii-skjorter - er ikke troverdige som hardbarkede skurker. De ser begge ut som om de ble luket ut fra «Selskapsreisen».I tillegg er det de siste 36 åra blitt laget krimserier og filmer med nesten identisk plott og manus. Det vil si: Rik familie får sønn/datter kidnappet og vi skal være med på å nøste opp og følge den psykiske påkjenningen. Allerede etter første dose fikk vi følelsen av at vi vet hvordan dette ender. Kanskje vi tar feil, kanskje ikke. God mandagsspenning er uansett bedre enn dårlig mandagsreality.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer