Ny forside på Dagbladet.no i dag

Ta en sniktitt her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag lanserer vi en ny versjon av forsiden på Dagbladet.no. Det gjør vi for å få mer plass til nyheter, mer variasjon og gjøre det enklere å navigere på våre sider.

Fjerner venstremenyen

Den største endringen vi gjør er å fjerne menyen til venstre. Det er et stort steg å ta. Alle nordiske nettaviser har en meny til venstre for å vise innhold videre inn på nettstedet.

Men den har flere svakheter. Det blir veldig mange valg der, hele 160, noe som gjør at det blir et stor uoversiktlig felt. Man må scrolle opp og ned og trykke på pluss-tegn for å åpne undermenyer. Resultatet er at du ikke bruker den.

Vi registrer alt du klikker på hos oss, og menyen til venstre benyttes i liten grad. Brukerne foretrekker den horisontale menyen som ligger under logoen. Flere internasjonale nettsteder som CNN.com og Yahoo News har også oppdaget dette og gått over til å bruke kun en horisontal meny.

Dagbladet.no vil fra i morgen legge all navigasjon på forsiden inn i en horisontal meny under logoen. Vi vil innføre den samme menyen på undersider fortløpende.

Enklere navigasjon

Hovedmenyen har vi klart å krympe inn fra over 160 valg til 23. All erfaring viser at det er lettere å finne frem når man har færre valg, men du vil finne alt innhold likevel. Dette har vi løst med å lage en god alfabetisk oversikt over alt du finner av innhold fra oss, under Innhold A-Å i den nye menyen. Trykk på knappen og du får hele oversikten direkte.

SLIK BLIR DAGBLADET.NO I DAG:  Dagbladet.no lanserer ny forside i dag.
SLIK BLIR DAGBLADET.NO I DAG: Dagbladet.no lanserer ny forside i dag. Vis mer

Vi sitter på veldig mye statistikk om brukeradferd, hvilke saker som leses, hvilke linker på fronten du trykker på, hvor stor skjerm folk har og hvilken nettleserne som brukes.

Den beste guiden på nett er å se hva andre også bruker og leser. Derfor har vi hentet opp flere topplister til forsida, sport, nyheter, kultur, kjendis og Dagbladet tv.

Vi vet også av erfaring at store omlegginger av design som vi gjør nå, kan forvirre noen lesere, fordi de ikke finner sine faste ting der de pleier å være. Vi håper likevel denne omleggingen vil oppleves som positiv, selv om det kanskje krever litt tilvenning.

Brukernes beste venn

Denne nye forsiden er bare første etappe i utviklingen av Dagbladet.no i 2007. Det vil jevnlig komme forandringer og nye tjenester utover året, som vi gleder oss å tilby deg.

Vår rettesnor i alt utviklingsarbeid er å være brukernes beste venn og vi legger stor vekt på dine tilbakemeldinger. Er det noe du savner, misliker eller liker ved vårt nye forside?

Gi meg gjerne en tilbakemelding på epost: jrh@dagbladet.no.

Jon R. Hammerfjeld, desksjef Dagbladet.no.

INNHOLD A-Å: Vi samler alt innhold på et sted for at du enklere skal finne fram hos oss.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer