«Game of Thrones»

Ny forskning: 186 karakterer er døde, men disse har størst sjanse for å overleve

To forskere i Australia, en av dem en nordmann, har tatt på seg jobben med å forske på dødelighet og overlevelse «Game of Thrones».

FERSKE BILDER: HBO viser de første bildene fra den åttende og siste sesongen av «Game of Thrones», som har premiere i 2019. Video: HBO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Døden er sikker, tidspunktet er det ikke». Slik lyder det fra snikmorderen Jaqen H'ghar, en av «Game of Thrones» mange mystiske karakterer.

Slik lyder også overskriften på en ny forskningsstudie publisert i fagtidsskriftet Injury Epidemiology. Forskningen tar for seg 186 karakterer i serien som har mistet livet i løpet av de første sju sesongene, og kan ved hjelp av tallene peke på hvilke karakter som har størst sjanse for å overleve.

«Game of Thrones» er kjent for å rydde mange av sine hovedpersoner av banen. Nå kan fans trøste seg med at den nye forskningen kan gi en indikator på hvorvidt deres egne favoritter vil overleve eller ikke.

OBS OBS OBS! Spoileralarm: Resten av artikkelen avslører handlingen i sesong 4-7 av «Game of Thrones»!

Lover godt for svikerne

Ifølge studien er det karakterene som har skiftet allianse i løpet av serien som har størst sannsynlighet for å overleve. Andre faktorer som kjønn og status gjelder også. Blant annet er overlevelsessjansene for kvinner fra adelige familier høyere enn menn med lavere stand.

Det kan love dårlig for dem som heier på dragemamma og erobrer Daenerys Targaryen. Hun har aldri skiftet allianse og står derfor i større fare for å dø i sesong åtte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer